دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی

معاونت بهداشت Health Vice-Chancellor

تاریخ : سه شنبه 28 بهمن 1399

"همه گیری کرونا؛ توجه بیشتر به سلامت مردان"

هفته ملی سلامت مردان ایران گرامی باد

رویکرد جنسیت محور در برنامه ریزی دفتر سلامت جمعیت و خانواده سبب شده است دو هفته ملی سلامت مردان و هفته ملی سلامت بانوان ایران طراحی گردد.

بی تردید هر دو جنس تحت تاثیر عوامل طبیعی مرتبط با جنسیت خود و مزایا و مضار آن هستند و طبعاً همین شرایط طبیعی در عرصه سلامت و بیماری نیز تفاوتهای مشخصی را سبب می شود.
هفته ملی سلامت مردان ایران (سما) در سال جاری در شرایطی برگزار می شود که با  همه گیری کووید 19 مواجه هستیم و شواهد ملی و بین المللی حاکی از آن است که در همه گیری  کووید ۱۹، خطر مستقیم بیشتری سلامتی و حیات مردان را تهدید می کند،
آسیب پذیر بودن مردان به دلایل ذیل:
  1. پائین بودن امید به زندگی
  2. بالا بودن مرگ و میر در تمام سنین  نسبت به زنان
  3. قرار گرفتن در معرض فاکتور های محیطی و شغلی زیان آور
  4. بالا بودن احتمال رفتارهای پرخطر در مردان ( مصرف دخانیات ، .... )
  5. مراجعه کمتر( و بعضاً با تاخیر ) مردان به مراکز بهداشتی درمانی و  پزشکان
از یک سو  و  بالاتر بودن آسیب پذیری آنان به عفونت ویروس کرونا به عنوان یک عامل مهم جمعیت شناختی از سوی دیگر ، همچنین فشارهای اقتصادی ناشی از تعطیلی و قرنطینه ها و.... آسیب های جدی به سلامت جسمی، روانی و اجتماعی خانواده خصوصاً مردان وارد نموده است که تمامی این عوامل در نهایت منجر به  مخاطرات جدی سلامت جسم و روان مردان می گردد.
 به همین منظور، هفته سما در سال جاری با شعار"همه گیری کرونا؛ توجه بیشتر به سلامت مردان" به این موضوع خواهد پرداخت.

عناوین و روز شمار هفته:

تاریخ عناوین
جمعه           1 اسفند حفاظت از سلامت خانواده و  پیشگیری از ناباروری مردان
شنبه            2 اسفند بهبود و حفظ سلامت روان مردان  در دوره کرونا
یکشنبه       3 اسفند شیوه زندگی سالم مردان در بحران کرونا   با تاکید بر چاقی
دوشنبه        4 اسفند سرطان های شایع مردان و مراقبت های پیشگیرانه در دوره کرونا
سه شنبه     5 اسفند کنترل عوامل خطر در محیط کار
چهارشنبه   6 اسفند نقش باورهای فرهنگی مردان در حفظ و ارتقای سلامتی خود در دوره کرونا
پنجشنبه     7 اسفند (روز پدر) گرامیداشت مقام پدران و توجه بیشتر به سلامت آنان در دوره کرونا

اميد است با برنامه ريزي مناسب  و با افزایش آگاهی به موضوع سلامتی بطور کلی و بیماری COVID 19  بطور اختصاصی مبتنی بر ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی هر منطقه و تشویق مردان به توسعه برنامه های بهداشتی پایه ( که می تواند راهکاری جهت عبور از این بحران و فرصت مناسبی برای حساس سازی و اطلاع رسانی جامعه در خصوص اهمیت سلامت مردان در جامعه و خانوداه باشد) ، ضمن گراميداشت اين هفته با مشاركت ساير   بخش ها ، گام هاي موثري در جهت ارتقاي سلامت  مردان برداشته شود .

12 کلید طلایی سلامت مردان

1. انجام حداقل 30 دقيقه ورزش، 5 روز در هفته
  2. حفظ و کنترل وزن در حد مناسب و پیشگیری از چاقی
  3. ترك مصرف سيگار، دخانيات و الكل