مهندسی بهداشت از سال 1331 تا سال 1335 غالبا به صورت تیمی مرکب از مهندسین کادر ستادی وزارتخانه در نقاط مختلف کشور فعالیت داشته اند . وظایف آنها علاقه بر تهیه دستوالعمل ها و فرمهایی در زمینه مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی ،‌ مبارزه با حشرات و جوندگان ، دفع فضولات جامد ،‌بهسازی منابع آب و طراحی نقشه های تیپ و اجرای پروژه های تامین آب آشامیدنی بود ( در این مدت نسبت به اجرای لوله کشی آب آشامیدنی46 شهر در ایران اقدام شده است ) طراحی پروژه های آب آشامیدنی با همکاری مهندسی مشاور لیچ فیلد صورت می گرفت . در آذر ماه سال 1332 اولین دوره کمگ مهندسی ایران با حضور 5 نفر از شهرستان تبریز ،‌5 نفر از تهران ، 5 نفر از شیراز ، 2 نفر از بابل و 2 نفر از رشت (جمعاپ 24 نفر) در پاکدشت ورامین (پلدشت سابق) تشکیل گردید .

از سال 1335 مهندسی بهداشت بصورت اداره کل درآمد و در مدت کوتاهی در بسیاری از استانهای کشور ادارات مهندسی بهداشت ایجاد شدند . اداره مهندسی بهداشت تبریز در یازدهم اردیبهشت ماه سال 1331 با استخدام 6 نفر به مدیریت آقای مهندس علی بنی سلیمانی شیبانی و آقای مهندس اسکات براندول آغاز به کار کرده و در فعالیتهای اولیه ضمن سمپاشی معدودی از منازل شهر تبریز نسبت به اجرای اولین پروژه آب آشامیدنی در روستای مایان سفلی اقدام نموده است .

در سال 1340 مدت کوتاهی مهندسی بهداشت با اداره ریشه کنی مالاریا ادغام گردید ولی بنا به دلایلی ، ادامه فعالیت واحدهای ادغام یافته ممکن نشده و در نتیجه مجددا اداره کل مهندسی بهداشت مستقلا به کار خود ادامه اد .

در طی سالهای 1335-40 بعلت بوجود آمدن سازمانهای و وزارتخانه هایی مرتبط با آب و برق مسئله تامین آب شهری از وظایف بهداری سابق منفک و به عهده وزارت آب و برق کشور گذاشته شد و بر تامین اب آشامیدنی و بهسازی محیط روستاها توسط اداره کل مهندسی بهداشت تاکید شد .

در طی سالهای قبل از 1340 و بعد از آن تعداد زیادی از مهندسین رشته های مختلف بویژه ساختمان و شیمی جهت اخذ تخصص در زمینه بهداشت و مدارک تحصیلی فوق لیسانس ، اکثرا با استفاده از بورسهای بین المللی به خارج از کشور اعزام شدند .

در این‌ راستا پیرو تشکیل‌ دوره‌ کمک‌ مهندسی‌ بهداشت‌ و دوره‌ کمک‌ بهسازی‌ از اوان‌ تشکیل‌ اداره‌ مهندسی‌ بهداشت‌ به‌ همت‌ آق‌ای‌ دکتر فریس‌ در پاکدشت‌ ورامین‌ ، اولین‌ دوره‌ بهسازی‌ با پذیرش‌ لیسانسیه‌ های‌ علوم‌ (شیمی‌ ، فیزیک‌ ، زیست‌ شناسی‌ ،...) در دانشکه‌ بهداشت‌ دانشگاه‌ تهران‌ آ غاز فعالیت‌ نمود ، این‌ دوره در سال 1345 تبدیل به دوره عالی بهسازی گردید که مدرک تحصیلی آن فوق لیسانس بود . در حال حاضر در 18 دانشگاه اقدام به تربیت نیروی انسانی کارشناس در زمینه بهداش محیط و در 26 دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی نیز نسبت به تربیت کاردانی بهداشت محیط اقدام می نمایند .

نشکیلات اداره کل مهندسی بهداشت در سال 1344 شامل ادادات آب و فاضلاب ، بهسازی (شهر و روستایی)، هوا و محیط کار بود .

نیروی انسانی مهندسی بهداشت در سال 1344 در سطح کشور جمعا 564 نفر بود ، که در حال حاضر به استثناء کادر اداری حدودا 3714 نفر پزسنل تخصصی شامل 999 نفر کارشناس و کارشناس ارشد و 2815 نفر کاردان بهداشت محیط در واحدهای بهداشت محیط سطح کشور مشغول انجام وظیفه می باشند ، از اتفاقات مهم برای اداره کل ، تصویب قانون مواد خوردنی ، آشامینی ، آرایشی و بهداشتی در سال 1346 بود که زمینه اجرای قانونمندی را برای کنترل بهداشتی مراکز تهیه ، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی با استفاده از ماده 13 فراهم نمود .

در سال 1346 تامین آب آشامیدنی و بهسازی محیط روستاها از وزارت بهداری به وزارت آبادانی و مسکن انتقال یافت و در همین سال اداره کل مهندسی بهداشت به اداره کل بهداشت محیط تغییر نام یافت . در سال 1351 وظایف مذکور به عهده وزارت کشاورزی و پس از تشکیل وزارتتعاون به آن وزارتخانه محول گشت ، در سال 1356 با مصوبه ای وظایف یاد شده مجددا به اداره کل بهداشت محیط اعاده شد که در سال 1358 مصوبه مذکورمورد تاکید شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت .

اجرای پروژه های تامین آب آشامیدنی روستاها و عملیات بهسازی محیط با پیروزیانقلاب اسلامی توسعه قابل ملاحظه ای یافت ، ولی با توجه به اهمیت و گسترش سایر فعالیتهای بهداشت محیطی و لاجرم برای هماهنگ کردن تشکیلات بهداشت محیط با شبکه های بهداشتی و درمانی کشور در سال 1369 مسئولیت تامین آب آشامیدنی روستاها به سازمان جهاد سازندگی واگذار گردید و بدینوسیله زمینه ادغام فعالیتهای بهداشت محیط در شبکه فراهم شد .

در سال 1374 برای تعدیل نیروی انسانی و کاهش ابعاد تشکیلاتها در وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی دو اداره کل بهداشت محیط و اداره کل بهداشت حرفه ای ادغام یافتند ، با ادامه روند کوچک سازی تشکیلات و واگذاری بعضی از وظایف به بخش خصوصی تفویض اختیار مسئولیتها به دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی در آذر ماه 1379 اداره کل بهداشت محیط و حرفه ای به دفتر سلامت محیط کار و حرفه ای تغییر نام یافت .

اسامی مدیران و مسئولین بهداشت محیط استان آذربایجان شرقی از سال 1331 تاکنون بشرح زیر می باشد :

1- علی‌ بنی‌ سلیمانی‌ شیبانی‌

2- علی‌ خبیری‌

3- امیر علی‌ شیبانی‌

4- علی‌ نوجه‌ دهی‌ (اشکان‌ )

5- سماک‌

6- هوشنگ‌ گودرزی‌

7- ایرج‌ روحانی‌

8- جوزی‌

9- هدایت‌ ثابتی‌

10- هادی‌ جودی‌

11- جمشید هاتف‌

12- جعفر خرسندی

13- حسین‌ بهجت‌

14- محمد باقر خزاعی

15- حسین بهجت

16- خسرو اکبرپور

17- مرتضی سعادتخواه

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم:

بازنشانی تنظیمات: