نام سند | کنترل بهداشتی هوا |
نگارش | دکتر منصور غیاثالدین |
تاریخ صدور | 1396 چاپ سوم |
نام کامل فایل | آلودگی هوا: منابع، اثرات و کنترل |
شرح سند | کتاب آلودگی هوا- موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران |
نویسنده / مترجم | دکتر منصور غیاثالدین |
در فضاهای بسته :
تهویه و تعویض هوای محیطهای بسته (محیط کار و مسکونی) ضروری است.
از به کار بردن وسایل گرمایی و پخت و پز نامناسب و فاقد دودکش در محیطهای بسته جداًَ خودداری شود.
تعویض هوای محیطهای بسته در ساعات طولانی شب و به هنگام استراحت و روشن بودن وسیله گرمایی بسیار حیاتی است.
از استعمال دخانیات در فضاهای بسته محیط کار و منازل جداًَ پرهیز شود.
برای دستگاههای حرارتی در محیط کار و منازل و وسایل پخت و پز از مناسبترین سوخت که آلودگی کمتری تولید می کند استفاده شود.
توجه شود که وسیله گرمایش و پخت و پز چنانچه هوای کمتری دریافت کند احتراق ناقص گردیده و آلودگی بیشتری تولید خواهد کرد.
در صورت بروز مسمومیت با مونوکسید کربن ناشی از سوخت بلافاصله مصدوم به هوای آزاد منتقل گردد.
چنانچه مسمومیت حاد و شدید باشد، استنشاق هوای آزاد و تنفس مصنوعی ضرورت دارد.
در فضاهای باز :
کاهش فعالیت بیماران قلبی و ریوی و مبتلا به آسم در فضاهای باز و آلوده شهری
خودداری از انجام فعالیتهایی که منجر به افزایش آلودگی هوا می گردند مثل آتش زدن و سوزاندن لاستیک و ....
استفاده از ماسک (مخصوصاًَ برای بیماران تنفسی)
کاهش استفاده از وسایط نقلیه شخصی و استفاده از وسایل همگانی و همپیمایی
تنظیم موتور خودروها