روشهای انتقال
انتقال وبا از راه مدفوعی – دهانی است. از آنجا که بیش از یک میلیون ارگانیسم برای ایجاد بیماری مورد نیاز است، وبا منحصراً از طریق آب یا غذای آلوده منتقل میگردد. انتقال توسط تماس مستقیم فرد به فرد، مانند تماس با بیمار، نادر است. ممکن است آب در سر منشا خود آلوده شود. آب سطحی و آب چاههای کم عمق منابع عفونت هستند. افزون بر این، ویبریوکلرا میتواند در محیطهای آبی برای سالها زندگی کند. اغلب موارد آلودگی آب در خانه، زمانی است که آب ناشی از شستشو با آب ذخیره شده تماس مییابد. حمام کردن یا شستشوی وسایل آشپزی در آب آلوده هم میتواند موجب انتقال وبا شود. اکثر دانههای خوراکی مرطوب مانند برنج، ارزن، ذرت، زمانیکه در حرارت اتاق سرو گردند یا حرارت کمی ببینند، به مواد شایعی برای انتقال وبا تبدیل میشوند. غذاهای مرطوب که کمی بعد از پختن آلوده شدهاند و برای چند ساعت در دمای اتاق ماندهاند؛ محیطی عالی برای رشد ویبریوکلرا آماده میکنند. غذاهای دیگر که میتوانند وبا را منتقل کنند شامل غذاهای دریایی ناپخته و خام بویژه صدف، میوهجات و سبزیجات خام می باشند. غذاهای ترش با لیمو، گوجهفرنگی، ماست و شیر تخمیر شده مانع رشد ویبریوکلرا میشوند.