• تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۴
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1727
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

اجرای موفق بسیج سلامت نوروزی

.

اجرای موفق بسیج سلامت نوروزی
Untitled 1

      با فرارسیدن فصل بهار و ایام تعطیلات نوروزی و جهت کسب آمادگی لازم برای استقبال از فصل بهار و ضرورت تشدید نظارت های بهداشتی هدفمند بر فعالیت مراکز و اماکن عمومی خاص چون مراکز تهیه و توزیع ، عرضه و فروش مواد غذایی ، مراکز اقامتی ، تفریحی ، گردشی تاریخی و امثال آن به منظور حفظ سلامت مسافران نوروزی و پیشگیری از بروز اپیدمی های منتقله از آب و غذا ، برنامه بسیج سلامت نوروزی از تاریخ 1/12/93 لغایت 15/1/94 به مورد اجرا گذاشته شد .

      مهندس آهنگری رئیس گروه کارشناسان مهندسی بهداشت محیط مرکز بهداشت استان در خصوص گزارش عملکرد کارشناسان بهداشت محیط در این طرح اینچنین بیان نمودند که به منظور هماهنگی های لازم جهت اجرای بسیج سلامت نوروزی در روز اول اسفند ماه جلسه ای با حضور نمایندگان حوزه های استانداری ، شهرداری ، مجامع امور صنفی  ، دستگاه قضایی استان ، نیروی انتظامی ، شرکت های آبفا ی شهری و روستایی ، سازمان آموزش و پرورش ، سازمان صنعت و معدن و تجارت ، مدیریت غذا  و داروی استان ، اداره حمل و نقل و پایانه های استان و میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان در مرکز بهداشت استان برگزار گردید، و هر کدام از ارگانها شماره تلفن کشیک خود را در ایام تعطیلات اعلام نمودند.

     به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز طرح مذکور همزمان با کل کشور با مانور استانی بسیج سلامت نوروزی که متشکل از اکیپ های دونفره از هر شهرستان و ملبس به یونیفرم های فوریت ها و برچسب یکنواخت تحت عنوان بسیج سلامت نوروزی بر روی تمام خودروها نصب گردیده بود از مرکز بهداشت استان شروع  و در خیابان های شهرستان تبریز اجرا گردید.

      مهندس آهنگری ضمن تقدیر و تشکر از کلیه همکاران معاونت بهداشت دانشگاه اقدامات انجام یافته در سطح استان در طول اجرای بسیج سلامت نوروزی را به شرح ذیل اعلام نمودند.

1 – تشکیل 27 اکیپ بازرسی در کلیه شهرستانها ( حداقل دو بازرس و در هر اکیپ یک نفر راننده ) و یک نفر کشیک ثابت ستادی جهت اجرای برنامه از ساعت 8 صبح لغایت 8 شب در تمامی ایام بخصوص روزهای تعطیل

2 – اعلام شماره تلفن تماس مردمی از طریق رسانه های استانی و یا از طریق نصب بنر و پلاکارد در سطح شهر در خصوص  اجرای طرح (شماره تلفن کشوری 1490 و استانی 32330298)

3 – نظارت بر اماکن عمومی حساس مانند سرویس های بهداشتی عمومی داخل شهری و بین راهی ، مهمانسراها ، هتل و متل ، مسافرخانه ، زائر سرا و اقامتگاهها ، مساجد ، پارک ها و آرایشگاهها و ..... که در طول طرح 7910 مورد بازدید انجام گرفته که 27 امکنه به دادگاه معرفی گردیده و دو امکنه تعطیل شده است .

4 – نظارت بر مراکز تهیه و توزیع حساس مانند رستوران ها ، چلوکبابی ها ، اغذیه فروشی ها و فروشگاههای بزرگ و زنجیره ای ، بازار های هفتگی و قنادی ها و .......... که در طول طرح 31800 مورد بازدید انجام گرفته که 235 امکنه به دادگاه معرفی شده اند و 35 امکنه نیز منجر به تعطیلی گردیده است .

5 - نظارت بر اماکن تهیه و توزیع بین راهی که در طول طرح 1800 مورد بازدید انجام گرفته که با توجه به تعداد 606 امکنه هر امکنه به طور متوسط 3 بار مورد بازدید قرار گرفته است . و 43 امکنه به داد گاه معرفی و 16 امکنه تعطیل گردیده است

6 – نظارت و کنترل بهداشت مواد غذایی با اولویت مواد غذایی حساس  که در این راستا 373 مورد نمونه برداری مواد غذایی انجام گرفته که 1 مورد آن نامطلوب بوده. نتیجه 369 مورد از طرف معاونت غذا و دارو اعلام نشده است و حدود 11944 کیلوگرم مواد غذایی فاسد کشف و معدوم شده است .

7 – ساماندهی دست فروشان مواد غذایی که منجر به جمع آوری 448 دست فروش دوره گرد گردیده است

8 – رسیدگی به شکایات تلفنی که در طول طرح  65 مورد شکایات بهداشتی دریافت گردیده و اقدام لازم توسط اکیپ های بهداشت محیط انجام گرفته است .

9 – بازرسی از سیستم های تامین آب آشامیدنی و کنترل کیفی آب آشامیدنی از طریق نمونه برداری میکربی و کلر سنجی انجام گرفته که در جدول ذیل موارد نامطلوب کلر سنجی شهر و روستا نشان داده شده است .در شهر ها موارد نامطلوب عمدتاً مربوط به میزان بالای حد استاندارد می باشد که ضمن گزارش تلفنی موارد به صورت کتبی به شرکت های آبفا گزارش گردیده است . موارد نامطلوب میکربی اکثراً مربوط به مناطق روستایی است که ضمن انعکاس به ارگان مسئول به اهالی روستاها آموزش سالمسازی آب داده شده است .

موارد نامطلوب

موارد مطلوب

تعداد كل موارد

فعاليت

69

1447

1521

نمونه برداري ميكروبي آب آشامیدنی

347

6698

7445

کلر سنجی آب آشامیدنی

 

 

  • کد خبر : 37816