کلمات کلیدی

کلر زنی-آزمایش کیفی آب-جوشاندن آب

ارزیابی طعیان

1- آیا منابع مختلف آب آلوده شناسائی شده اند(به نکات مهم 1/9نگاه کنید)

2- آیا این منابع در جریان طغیان ضدعفونی شده اند؟

3- اگر چاهها خوب کلر زنی شده بودند و آیا پایش منظمی برای میزان کلر باقیمانده وجود داشت (به نکات مهم 2/9 نگاه کنید)

4- چه روشهائی برای جلوگیری از آلودگی آب توصیه شده بود؟(به نکات مهم 3/9 نگاه کنید)

5- جائی که کلر زنی آب در مبدا غیر ممکن بوده است آیا برنامه ای برای اطمینان از سالم بودن آب آشامیدنی درسطح خانواده وجود داشته است؟(به نکات مهم 4/9 نگاه کنید)

6- آیا موادشیمیائی برای ضدعفونی آب (ترکیبات کلرین) در فروشگاههای محلی با قیمت مناسب در دسترس بوده است؟

7- آیا سیستم دیگری برای فراهم کردن آب سالم به جمعیت های پر خطر در جریان طغیان وجود داشته است؟

8- آیا جمعیت به ازای هر نفر در روز 20 لیتر آب آشامیدنی سالم دریافت کرده اند.؟

9- آیا کارکنان بهداشتی تربیت شده به تعداد کافی برای آموزش مردم محلی درباره بهداشت و روش های ضدعفونی موجود بود؟

10- آیا برای جامعه در مورد راههای پیشگیری از آلودگی آب اطلاع رسانی شده بود؟

توصیه های مفید برای افزایش آمادگی

تغییر رفتار مردم نیاز به زمان دارد. پیام های اطمینان بخش برای پذیرش تصفیه آب خانگی و مشارکت جامعه بسیار مهم هستند و نه تنها در زمان طغیان بلکه به طور مستمر بایستی تکرار شود. فهرست خوبی که از تمام منابع آب در جریان یک بررسی بهداشتی تهیه می شود برای تعیین خطرات بالقوه آلودگی مفید است. نظارت های ضروری بایستی شامل ذخیره اضافی مواد شیمیائی ،ژنراتورهای برق آماده به کار و توانائی تصفیه رسوبات در صورت ضرورت باشد.

نکات مهم

1- 9: نوع دسترسی به آب آشامیدنی

انواع مختلف دسترسی به آب آشامیدنی عبارتنداز : ارتباط بین خانه ها ،شیر برداشت عمومی ،گودال،چاه آب حفاظت شده،چشمه حفاظت شده،برکه آب باران،چاه حفاظت نشده و فروشندگان آب با کامیون تانکردار.

آب آشامیدنی ممکن است در موارد تماس زیر آلوده شود:

- دستها و بدن افرادیکه وبا دارند در حالیکه هیچ نشانه ای از بیماری ندارند.

- اشیاء آلوده مانند سطل ها ،فنجانها و البسه

- مواد مدفوعی(مثلاً نفوذ به چاه آب زمانی که توالت در فاصله کمتر از 30 متری از چاه قرار داشته باشد) خطر آلودگی آب بر اساس نوع دسترسی به آب آشامیدنی متغیر است.

2-9:چاه های آلوده

- منابع آب حفاظت نشده اغلب بسیار آلوده هستند. برای کاهش خطر آلودگی ترتیبی باید داده شود تا به عنوان یک اقدام اساسی از منابع آبی حفاظت شود.

- سالم سازی منابع آبی بهترین راه پیشگیری از وبا در جامعه است. در بحران ها کلر آزاد باقیمانده در حدود 5/0میلی گرم در لیتر توصیه میشود (به پیوست7 نگاه کنید)

- زمانیکه منابع آب خیلی کدر باشند قبل از ضدعفونی آب بایستی تصفیه شود.

- به طور جایگزین، تصفیه و کلر زنی می تواند درسطح خانوار انجام شود.

3-9: تهیه آب آشامیدنی سالم

- موقعیت ها و تلاش هائی که برای جمع آوری و ذخیره سازی آب بکار میرود به سلامتی آب خانوار کمک می کند.

ثابت شده است که ذخیره سازی آب در ظرف با دهانه باریک و با توزیع کننده(شیر آب)حفاظت شده خیلی سالم تر از ذخیره سازی در ظرف با دهانه گشاد است. آب آشامیدنی بایستی در یک کاسه یا سطل تمیز دردار نگهداری شود.برای برداشتن آب بجای استفاده از وسایل بالقوه آلوده(مانند لیوان بدون دسته) بهتر است از شیر برداشت مخزن، آب ریخته شود.

- غلظت های مختلف کلر بر اساس مورد مصرف آب:برای نوشیدن،شستن لباس و دست ها، ضدعفونی ظروف و سطل ها بکار میرود (به پیوست 4 نگاه کنید)

4-9:تصفیه آب در خانوار

روش های مختلف تصفیه آب در خانه در دسترس می باشند:جوشاندن ،کلر زنی،ذخیره سازی در ظروف بهسازی شده،ضد عفونی خورشیدی با اشعه ماوراء بنفش +حرارت، ضد عفونی با اشعه ماوراءبنفش با لامپ، معلق سازی و تصفیه شیمیائی+ضد عفونی با کلر زنی (پیوست 5)

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم:

بازنشانی تنظیمات: