کلمات کلیدی

تهیه غذا- بهداشت در محلهای فروش- غذای پخته شده

ارزیابی طغیان

1- آیا آب کافی برای فروشندگان خیابانی مواد غذایی در دسترس بود؟

(کیفیت قابل قبول و مقدار کافی آب برای نوشیدن ،شستشوی مواد غذائی و دست ها و تمیز کردن ظروف)

2- آیا ضوابط لازم نظارتی برای حصول اطمینان از رعایت حداقل استانداردها در جران طغیان توسط کارکنان غذای خوریها موجود بود؟آیا نظارت بر فعالیت های دستکاری غذا موثر بود؟

3- آیا فعالیت فروشندگان خیابانی غذا در جریان طغیان متوقف شد؟آیا رستوان ها بسته شدند؟

4- آیا مقرراتی برای اطمینان از حداقل سطح بهداشتی برای محصولات غذایی وجود دارد؟

5- آیا خوراک های محلی که با محصولات دریائی خام (به ویژه سخت پوستان مانند خرچنگ و صدف ها)و میوه و سبزیجات خام تهیه میشود مصرف میشوند (به مطلب 1/15 نگاه کنید)

6- آیا فروشندگان مواد غذایی که محصولات حیوانی خام یا نیمه خام را برای مصرف فوری می فروشند وجود دارند؟ مصرف چنین غذاهائی می تواند نشانگر خطر افزایش یافته برای بهداشت عمومی باشد.

7- آیا امکانات توالت و دستشویی در محل های فوش مواد غذایی در دسترس است؟

توصیه های مفید برای افزایش آمادگی

توجه ویژه ای بایستی به بهداشت بازارهای عمومی، مراسم کفن ودفن و غیره داده شود (به پیوست 6و8 نگاه کنید)

نکات مهم

1-10 منابع شایع عفونت

* آب آشامیدنی که از منبع آلوده شده است(به طور مثال با نفوذ آب های سطحی آلوده به مدفوع و ورود آن به چاه با دیوار کشی ناقص )،یا در طی حمل و آب رسانی یا ذخیره سازی آلوده شده است(مثلاً با تماس دست های آغشته به مدفوع)

*یخی که از آب آلوده تهیه شده است.

* ظروف خوراکپزی که با آب آلوده شسته شده است.

* آلوده شدن غذا در جریان آماده سازی یا بعد از آن : غذاهای آبدار (به طور مثال شیر، برنج پخته شده، عدسی، سیب زمینی، لوبیا، تخم مرغ و جوجه) اگر در جریان آماده سازی و پختن یا بعد از آن آلوده شوند و اجازه داده شوند در درجه حرارت اطاق ساعت ها بمانند محیط بسیار عالی برای رشد ویبریوکلرا فراهم می کنند.

* غذاهای دریائی به ویژه خرچنگ یا سایر صدف ها که از آب آلوده گرفته شده و به صورت خام یا نیم پز مصرف شوند و یا در جریان آماده سازی آلوده شوند.

* میوه و سبزیجاتی که در زمینهای غنی شده با کود انسانی کشت داده شده و با آب آلوده به فضولات انسانی آبیاری شده و با پاشیدن آب آلوده تازه نگهداشته شده و سپس به صورت خام خورده شوند و یا در جریان شستن و آماده سازی آلوده شوند.

2-10: اسیدی کردن غذا

اسیدی کردن غذا با لیمو،گوجه فرنگی، ماست و شیر تخمیر شده به مهار رشد ویبریوکلرا کمک میکند.

3-10: تغذیه شیر خوار

تا زمانی که یک کودک وبا دارد تغذیه با شیر مادر بایستی ادامه یابد.

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم:

بازنشانی تنظیمات: