ضمیمه 6

غذایتان را بپزید، آبتان را بجوشانید، دستهایتان را بشوئید

1- بهداشت فردی

- دستهایتان را با صابون، خاکستر یا آب لیمو بشوئید.

- قبل از پختن

- قبل از خوردن و قبل از تغذیه کودک

- بعد از اجابت مزاج کردن و یا بعد از دستشوئی کودکان

- تمام قسمتهای دستهای تان را بشوئید، جلو، پشت و بین انگشتان و زیر ناخنها.

- برای دفع مدفوع از توالت استفاده کنید.

- توالت را تمیزنگهدارید.

2- غذا

- غذای خام راکاملاًبپزید

- غذاهای پخته شده را فوراً بخورید.

- غذای پخته شده را به دقت در یخچال ذخیره نمائید.

- غذای پخته شده را مجدداً به طور کامل حرارت دهید.

- از تماس بین غذای پخته شده و خام جلوگیری کنید.

- میوه ها و سبزیجات را پوست کنده و بخورید.

- تمام سطوح آشپزخانه را تمیز نگهدارید.

- تخته برش آشپزخانه را به ویژه با آب و صابون به خوبی بشوئید.

3-آب آشامیدنی سالم

- حتی اگر آب صاف و تمیز باشد، میتواند دارای میکرب وبا باشد.

- قبل از نوشیدن آب آنرا بجوشانید یا محلول کلر به آن اضافه کنید.

- آب آشامیدنی را در یک دیگ یا سطل تمیز و دارای پوشش و یا در سایر ظروف با یک دهانه کوچک و درب دار نگهداری کنید. آنرا در عرض 24 ساعت بعد از جمع آوری مصرف کنید.

- آب را از ظرف محتوی آب در یک فنجان بریزید، فنجان را در ظرف محتوی آب فرو نکنید.

- اگر فرو کردن فنجان داخل ظرف آب اجتناب ناپذیر باشد، از یک فنجان یا ظرف دسته دار استفاده کنید.

4- چاهها

- در داخل یا نزدیک یک منبع آب آشامیدنی ادرار یا اجابت مزاج نکنید.

- در داخل منبع آب آشامیدنی شستشو نکنید، یا لباسها، دیگ ها و وسایل آشپز خانه را در آن نشوئید (جوی، رودخانه یا حوضچه آب)

- دهانه چاههای روباز، زمانیکه استفاده نمیشوند، برای جلوگیری از آلوده شدن آنها باید پوشانده شوند.

- سطل های نگهداری آب وقتیکه استفاده نمیشوند، باید آنها را از جائی آویخت، آنهارا نباید در سطح کثیف رها کرد.

- اطراف چاه یا تلمبه دستی را باید تمیز نگه داشت.

- اطراف منبع آب را از آب راکد و پس مانده پاک کنید.

5- افراد مبتلا به اسهال

- بزرگترین خطر وبا از دست دادن آب بدن می باشد.

- سریعاً عمل کنید، دچار هراس نشوید.

- یک محلول مایع درمانی خوراکی نمک را که از آب سالم تهیه شده است بنوشید (آب جوشیده یا کلرینه)

- فوراً به یک مرکز بهداشتی بروید، به خوردن مایع درمانی خوراکی در طول راه ادامه دهید.

6- مراقبت از بیمار

- بعد از مراقبت از بیمار و تماس با مدفوع، مواد استفراغی و یا لباسهای او، دستهایتان را بشوئید.

- از آلوده کردن منبع آب با شستن لباسهای بیمار در آن خودداری کنید.

- مدفوع و مواد استفراغی یک بیمار وبائی را میتوان با آغشتن آنها به مواد گندزدا (برای مثال کرزول یا
اسید کرسیلیک) ضد عفونی نمود.

- لباس ها، ملحفه ها و روبالش های بیمار را با محلول کلر (%5) یا جوشاندن آنها در آب جوش یا بعد از شستن و خشک کردن آنها در مقابل نور خورشید ضد عفونی کنید.

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم:

بازنشانی تنظیمات: