ضمیمه 8
 

1- غذا(خام)را بطور کامل بپزید.

ماهی، صدف و سبزیجات اغلب به میکرب وبا آلوده هستند. بنابراین، تمام قسمتهای غذا را حداقل 70 درجه سانتیگراد حرارت دهید. خوراکی های پخته نشده را نخورید مگر اینکه بتوانید پوست آنها را بکنید.

2- غذای پخته شده را بلافاصله بخورید.

زمانیکه بین پختن و خوردن غذا فاصله زمانی وجود داشته باشد، نظیر زمانیکه غذا در رستورانها و یا توسط فروشندگان دوره گرد فروخته می شود، آنرا بایستی تا60 درجه سانتی گراد یا بیشتر حرارت داد و بعد مصرف نمود.

3- غذاهای پخته شده را به درستی ذخیره نمائید.

اگر غذاهای را باید از پیش آماده کنید و یا به صورت باقیمانده نگهداری کنید، آنها را باید آنها را در اسرع وقت تا 10 سانتیگراد سرد نمائید و سپس آنها را در یک فریزر و یا جعبه یخدار در زیر 10 درجه سانتیگراد ذخیره کنید. غذاهای پخته شده و ذخیره شده را باید قبل از خوردن به طور کامل دوباره حرارت دهید. غذای شیرخوار بایستی بلافاصله بعد از تهیه خورانده شوند و هرگز نباید ذخیره شوند.

4- غذاهای پخته شده را مجدداً به طور کامل گرم کنید.

ذخیره سازی درست در درجه حرارت پائین، رشد میکروبها را کند میکند اما آنها را نمی کشد. یکبار دیگر یادآور میشود که گرم کردن کامل بدین معنی است که تمام قسمتهای غذا باید حداقل70 درجه سانتی گراد حرارت داده شود. غذا را که هنوز گرم است بخورید.

5- از تماس مواد غذائی خام و پخته شده جلوگیری کنید.

غذای بدرستی پخته شده می تواند حتی با تماس اندک با غذاهای خام الوده گردد (برای مثال از طریق تماس مستقیم و یا غیر مستقیم با تخته های برش آشپزخانه و تیغ چاقوها)

6- بخاطر سلامتی غذاهای فرآوری شده را انتخاب کنید.

کنسرو، اسیدی و خشک کردن غذاها می بایستی بدون خطر باشد.

7- به طور مکرر دستها را بشوئید

دستهارا به طور کامل قبل از تهیه غذا بشوئید و یا اگر در حین تهیه غذا مجبور به انجام کارهای دیگری به ویژه تعویض کهنه بچه و یا تمیز کردن بچه و یا استفاده از توالت باشیم، حتماً دستها را باید به طور مکرر بشوئیم. بعد از تهیه غذاهای خام، نظیر ماهی و صدف و قبل از دستکاری سایر غذاها مجدداً باید دستهایتان را بشوئید.

8-تمام سطوح آشپزخانه را تمیز نگهدارید.

از آنجائیکه غذاها به آسانی آلوده میشوند. لازم است هر سطحی که برای تهیه غذا استفاده می شود باید به طور مطلق تمیز نگهداری شود. باقیمانده غذاها، خرده های نان و تکه های چربی را باید به عنوان منشاء بالقوه میکرب در نظر گرفت. لباسهائی که در شستن و خشک کردن غذا، آماده کردن سطوح، ظروف، و وسائل آشپزخانه مورد استفاده میباشند. بایستی روزانه تعویض گردند و قبل از استفاده مجدد جوشانده شوند. لباس های جداگانه ای، برای تمیز کردن کف ها لازم است، این لباسها می باید روزانه شسته شوند.

9-آب سالم بکار ببرید

آب سالم همانقدر که برای تهیه غذا مهم است برای نوشیدن نیز اهمیت دارد.

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم:

بازنشانی تنظیمات: