آیا می دانید بیماری های قلبی عروقی مهمترین علت مرگ در کشور ماست؟
مهمترین عوامل بوجود آورنده بیماری های قلبی عروقی عبارتند از: فشار خون بالا , افزایش چربیهای خون , بیماری دیابت , اضافه وزن ,چاقی , استعمال دخانیات وکم تحرکی. در این میان نقش تغذیه مناسب و داشتن تحرک بدنی در پیشگیری وکنترل این بیماری ها بسیار مهم است.
دفتر بهبود تغذیه جامعه
معاونت بهداشت
وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی
کلسترول بالا به همراه فشارخون بالا و استعمال سیگار سـه عـامـل خطر اصلـی قابـل کنتـرل در ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است. حدود 80 درصد از مرگ و میرهای ناشی از بیماری های قلبی – عروقی در کشورهای کم درآمد یا بادرآمد متوسط رخ می دهد. کلسترول نوعی چربی است که نقش مهمی در بدن انسان دارد. از جمله مهمترین اعمال آن در بدن: کمک به هضم غذا، ساختن هورمونها و برخی ویتامینها از جمله ویتامین D ، ساختن دیواره سلولها و سایر اعمال حیاتی است. کلسترول موجود در بدن، از دو منبع تامین می شود: - ازطریق مصرف برخی غذاها که حاوی چربی هستند مانند گوشت، فرآورده های لبنی، تخم مرغ و چربی حیوانی - از کبد انسان که بخشی ازکلسترول موجود در خون را می سازد. کلسترول خون دو نوع است: 1. HDL یا کلسترول خوب 2. LDL یا کلسترول بد مقدار معینی از هر دو نوع کلسترول بایستی جهت تامین نیاز سلولهای بدن به کلسترول در خون وجود داشته باشد. زمانی LDL برای بدن مشکل ساز است که مقدار آن در خون از حد مطلوب فراتر رود که در این صورت سبب ایجاد سختی عروق (آترواسکلروز) شده و احتمال افزایش فشارخون و بروز سکته قلبی را افزایش می دهد. در بزرگسالان سطح کلسترول در خون چه موقع بالاست؟ سطح کلسترول تام بدن کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر برای بالغین مطلوب است. میزان بالاتر از 200 میلی گرم کلسترول در دسی لیتر، خطر بیماری کرونری قلب را افزایش می دهد. طبقه بندی میزان کلسترول خون بزرگسالان در ارتباط با خطر پیشرفت بیماری های قلبی عروقی در زیر آمده است:
برای مطالب بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید. دکتر پریسا ترابی – دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی
|