بافت استخوان بافتی کاملا" زنده است و بطور دائم در حال تغییر و تحول و نو شدن است. بنابراین باید مواد مغذی و آلی مورد نیاز بافت استخوانی در بدن موجود باشد.. مهمترین عوامل تغذیه ای موثر عبارت است از: · کلسیم دریافتی · ویتامین D · پروتئین دریافتی · مصرف نمک · مصرف الکل و سیگار · مصرف قهوه توصیه ها و مراقبتهای تغذیه ای در پوکی استخوان: 1- وزن مطلوب بدن از طریق دریافت میزان کالری کافی تامین شود. 2- کلسیم به میزان کافی (حداقل 1000 میلی گرم روزانه) دریافت شود. 3- ویتامین D (حدود 600 واحد بین المللی در روز) دریافت شود. 4- استفاده از نور مستقیم خورشید به مدت 15 تا 30 دقیقه در روز توصیه می شود. 5- در صورت دریافت رژیم پر فیبر، کلسیم نیز بیش از نیاز توصیه شده مصرف شود. 6- در دوران حاملگی و شیردهی دریافت کلسیم افزایش یابد. 7- به جای روغن های جامد از انواع روغنهای غیر اشباع مثل آفتابگردان، ذرت، زیتون مصرف شود. 8- نوشابه های طبیعی مانند آبمیوه، دوغ و انواع شربتها بجای نوشابه های کافئین دار مانند انواع کولاها، قهوه جایگزین شود. 9- مصرف انواع ماهیها بویژه ساردین و کلیکا بعنوان منابع غنی از پروتئین، کلسیم، روی، فلوئور، ویتامین D توصیه می شود. مصرف نوشابه های گازدار جذب کلسیم را مختل می کند دوغ کم نمک بهترین نوشابه جایگزین است که حاوی کلسیم نیز می باشد.برای ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید. دکتر زهرا عبداللهی – متخصص تغذیه دفتر بهبود تغذیه جامعه ، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
|