نان سنگک در فرهنگ ایرانی از جایگاه والایی برخودار است و این نان که در صدر نان های ایرانی قراردارد از آرد تقریبا کامل و سبوس دار تهیه شده و همچنین از دیگر ویژگی های خوب آن طعم، بو، عطر و مغذی بودن و قابلیت خوب سیرکندگی آن است. نان سنگک به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر و سهل الهضم بودن بسیار مورد توجه متخصصان تغذیه قرار دارد.
شیوه پخت سنتی این نان و شکل و طعم متمایز آن از سایر نان ها وهمچنین مصرف نان های سبوس دار موجب افزایش جذب مواد مغذی،کاهش کلسترول خون،جلوگیری از چاقی مفرط،وتامین پروتئین و ویتامین های مورد نیاز بدن سبب شده، نان سنگک در فرهنگ و سفره ایرانی ارزش بالایی یافته و یکی از مهم ترین نان ها به خصوص برای صرف صبحانه باشد. برای ادامه مطلب لینک زیررا دانلود کنید.
دکتر حامد پورآرام
دفتر بهبود تغذیه جامعه
معاونت بهداشت
وزارت بهداشت،درمان وآموزش پزشکی