با مصرف منظم و روزانه نان غنی شده با آهن و اسید فولیک می توان از عوارض ناشی از کمبود آهن مانند کم خونی، کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری ها، کاهش بهره هوشی، افت تحصیلی، ضعف و خستگی جسمانی به ویژه در افراد در معرض خطر پیشگیری نمود. آهن یک ماده بسیار ضروری برای سلامت بدن است. نیاز روزانه به این ماده مغذی بسیار اندک و درحد میلی گرم است اما گاهی همین مقدار کم نیز ازطریق رژیم غذایی روزانه تامین نمی شود و در نتیجه در طولانی مدت، کمبود آهن سبب بروز بیماری، ناتوانی جسمی و کم خونی می شود. کودکان زیر 5 سال، نوجوانان درسنین بلوغ ( بخصوص دختران، زنان سنین باروری( بویژه زنان باردار ) و سالمندان بیشتر در معرض خطر کمبود آهن قراردارند.
درکشور ما کم خونی وکمبود آهن از مشکلات تغذیه ای شایع است . براساس نتایج بررسی ملی تعیین وضعیت ریزمغذیها ، کم خونی درحدود یک پنجم کودکان 6ساله ، نوجوانان ومادران باردار و یک سوم کودکان 23-15 ماهه گزارش شده است. فواید غنی سازی آرد با اسیدفولیک افزودن اسید فولیک به آرد در پیشگیری از برخی بیماریهای شایع بسیار موثراست.
تعدادی از کشورها، با اضافه کردن آهن و اسید فولیک به آرد موفق شده اند شیوع نقایص مادرزادی لوله عصبی و بیماری های قلبی و عروقی را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش دهند.
بخاطر داشته باشید که برای پیشگیری از کمبود آهن و پیامدهای ناشی از آن، علاوه براستفاده از نان غنی شده، مصرف:
ضروری است.
دکتر حامد پورآرام دفتر بهبود تغذیه جامعه ،معاونت بهداشت وزارت بهداشت،درمان وآموزش پزشکی
برای مطلب بیشتر لینک زیر را دانلود کنید. |