در نوروز با تغذیه صحیح سلامت خود را حفظ کنید ؟

درایام دید و بازدید های نوروزی، معمولا برنامه غذایی روزانه تغییر می کند واین تغییرات ممکن است سلامت هموطنان را به خطر بیندازد. یکی از مشکلات اساسی که اکثر مردم ( به ویژه افرادی که از برنامه غذایی کاهش وزن استفاده می کنند)در ایام نوروز با آن مواجهند ، اضافه وزن ناشی از مصرف زیاد شیرینی ، شکلات ، آجیل و ... است . اضافه وزن وچاقی خود زمینه ساز دیابت نوع 2 ، فشار خون بالا ، جربی خون بالا و بالاخره بیماری های قلبی عروقی است. با رعایت نکاتی در تغذیه خود در این ایام می توانید از بروز اضافه وزن وچاقی پیشگیری کنید.

از انواع شیرینیهای ساده ودراندازه کوچک  برای پذیرایی میمانان خود  تهیه کنید. تا میهمانان  با افزایش  دریافت قند و چربی اضافی مواجه  نشوند. خودتان نیز اگر مایل به مصرف شیرینی هستیتد از شیرینی های ساده وکوچک وبه مقدار کم استفاده کنید. شیرینی های   تازه  که با مقادیر زیاد شکلات ، خامه ویا ژله تهیه می شوند میزان کالری بالایی دارند  و مقادیر زیادی قند وچربی وارد بدن می کنند که علاوه بر اضافه وزن ، بالارفتن میزان چربی های خون را نیز بدنبال خواهند داشت. توصیه می شود در طول روز اگر به میهمانی های متعددی می روید حساب تعداد شیرینی هایی را که می خورید داشته باشید. اگر در یک دید وبازدید شیرینی میل نمودید ، در  دید وبازدید بعدی بجای شیرینی  یک عدد میوه مصرف کنید .  برای مطلب بیشتر لینک زیرا دانلود کنید.

 

 

دکتر زهرا عبداللهی- متخصص تغذیه

معاونت بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

 

 

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم:

بازنشانی تنظیمات: