تاریخ : جمعه 12 ارديبهشت 1399
کد 1044

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر عباسعلی درستی در لایو اینستاگرامی‌اش بیان کرد:

دکتر عباسعلی درستی در لایو اینستاگرامی‌اش با پیج اینستاگرامی روابط عمومی دانشگاه از اقدامات معاونت در بحث کرونا گزارش ارائه نمود .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر عباسعلی درستی در لایو اینستاگرامی‌اش با پیج اینستاگرامی روابط عمومی دانشگاه از اقدامات معاونت در بحث کرونا گزارش ارائه نمود و بیان کرد: اقدامات لازم در راستای پیشگیری از کرونا و تشریح علایم این بیماری توسط مرکز بهداشت استان، قبل از شروع بیماری کرونا در ایران و استانمان و با توجه به قابل تصور بودن احتمال انتشار بیماری در ایران از چین، آغاز شد.
وی، افزود: آماده کردن سیستم برای مقابله با ویروس و آماده کردن پرسنل و وضعیت امکانات حفاظتی و تجهیزات و تهیه تب سنج و ترمال اسکنر برای فرودگاه و مستقر شدن کارشناسان در فرودگاه برای تب سنجی مسافران ورودی و خروجی از جمله اقدامات در روزهای آغازین شناسایی کرونا بود.
 
وی، بیان کرد: تمامی پروتکل‌ها در خصوص راه‌های پیشگیری و کنترل کرونا و راه های انتقال آن با همکاری صدا و سیما و حضور همکاران و کارشناسانمان در این برنامه، منعکس شده و این پروتکل‌ها ادارات مختلف ابلاغ شد.
 
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به همکاری برخی ادارات در انجام گند زدایی و ضدعفونی، اظهار کرد: با همکاری برخی ادارات مانند شهرداری، بسیج و با همکاری برخی ادارات، گند زدایی‌های محیطی و سمپاشی برای ایمن سازی معابر و محل های تردد مردم آغاز شد.
 
وی، افزود: همکاران سلامت و روابطان سلامت ادارات جهت شمتسایی موارد محتمل به ما کمک کردند و غربالگری جمعیتی بر اساس دستورالعمل های وزارتی آغاز شد.
 
وی، افزود: کل جمعیت تحت پوشش مرکز بهداشت استان با تماس و پیگیری تک تک همکاران حوزه بهداشت، بهورزان و همکاران مراقب سلامت، غربالگری شدند و ضمن بیماریابی، راه‌های پیشگیری به مردم آموزش داده شده و موارد مشکوک به مراکز بهداشت دعوت و توسط پزشکان معاینه و در صورت نیاز به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ارجاع داده شدند.
 
درستی، گفت: راه اندازی آزمایشگاه‌های تشخیص کرونا در استان نیز به تشخیص به موقع و بیماریابی سریع کمک کردند.
 
وی از غربالگری ۹۴ درصد جمعیت استان در مرحله اول خبر داد و گفت: مرحله دوم غربالگری نیز شروع شده است که هدف دارتر از مرحله قبل بوده و افراد در معرض خطر، افرادی با ضعف ایمنی یا با بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشار خون مزمن و بیماری‌های کلیوی مجددا غربالگری و از نظر علایم بیماری ارزیابی می‌شوند.
 
دکتر درستی، با اشاره به همکاری و کمک بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در راستای پیشگیری از کرونا، بیان کرد: کمک به گند زدایی در کنار شهرداری و سمن‌ها و غربالگری جمعیت بدون همراهی بسیج امکان پذیر نبود.
 
دکتر درستی، افزود: میزان مشارکت شهرستان تبریز در مرحله اول غربالگری ۹۲ درصد و در بسیاری از شهرستان های استان حدود ۱۰۰ درصد است.
 
وی، گفت: اخیرا در به فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمندی با بسیج تعامل کرده‌ایم و در روزهای آتی به ما کمک خواهند کرد تا این طرح با کیفیت بهتر و مطلوب تر اجرا شود.
 
وی، اظهار کرد: رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند به خصوص در مورد صنوف و کارگاه های تولیدی و تمامی مکان هایی که فعالیت اجتماعی و اقتصادی دارند، اجباری بوده و صاحبان مشاغل مد‌توانند از طریق سامانه salamat.gov.ir نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی متعهد شده و کد بهداشت دریافت کنند.
 
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: طی بازدیدهایی که کارشناسان ما از نوع مختلف به عمل می‌آورند، کد بهداشتی دریافت شده از این سامانه بر روی دیوار نصب شده باشد که این امر در مورد صنوف کم خطر صادق است.
 
وی، گفت: تعیین تکلیف در خصوص فعالیت مشاغل پرخطری مانند رستوران‌ها، هتل ها و آرایشگاه های مردانه و زنانه بر اساس تصمیمات ستاد استانی کرونا است.
 
وی، خاطرنشان کرد: در صورت حاکم بودن شرایطی که منجر به رعایت پروتکل های بهداشتی شود، مشاغل پرخطر نیز می توانند آغاز به فعالیت کنند.
 
دکتر درستی، اظهار کرد: فعالیت برخی مشاغل پرخطر مانند پاساژهایی مانند پاساژهای تعمیر کننده لوازم کشاورزی، که ضروری است مشروط به فراهم بودن شرایطی مانند رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ضد عفونی کننده دست و ماسک برای همه و برقراری فاصله مورد تاکید بین افراد، است.
 
وی در بخش دیگری از سخنانش، گفت: دستمال کاغذی و لوازم مورد استفاده بیمار مبتلا به کرونا یا هر سطحی که با دست بیمار مبتلا تماس داشته است، احتمال آلودگی دارد و باید این لوازم سریعاً در سطح زباله در دار و پدال دار انداخته شده و به طریقی که دیگران به آن دسترسی نداشته باشند، تحویل پسماند شهرداری شود.
 
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دضد عفونی محلات جزو وظایف شهرداری است، بیان کرد: با توجه به وسعت محله ها، بسیج نیز در این راستا به شهرداری کمک کرده و بسیجیان از ابتدای شیوع بیماری کرونا در شهر در این راستا فعالیت می کنند.
 
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اظهار کرد: در ابتدای شیوع بیماری برخی شد عفونی ها بی هدف انجام می شدند که ضرورتی نداشتند و محل هایی که ضد عفونی آن ها لازم است توسط کارشناسان بهداشتی تعریف و ضد عفونی ها بر اساس توالی و هدف دار بوده که از طرف وزارت مشخص شده‌اند.
 
وی، در ادامه اظهار کرد: عکاس ها در صورت رعایت پروتکل های بهداشتی مجاز به فعالیت هستند و آجیلی ها و قنادی ها نیز جزو لیست پرخطر ها قرار داشته و فعالیتشان مشروط به رعایت پروتکل ها و امکان رعایت فاصله بین مراجعان و امکان استفاده از ماسک و ضد عفونی کننده برای تمام مراجعان و فروشنده و همچین مشروط بر تایید کارشناسان بهداشتی پس از بازدید است.
 
وی، خاطرنشان کرد: رستوران ها نیز فقط مجاز به ارائه خدمات بیرون بر بوده و حق سرو غذا در داخل رستوران را ندارند.
 
درستی، در ادامه بیان کرد: نیروهای طرحی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند ایمنی یا بیماری‌هایی مانند دیابت کنترل نشده و بیماری‌های تنفسی دارند برای حل مشکلشان به ما مراجعه کنند.
 
وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به احتمال آلودگی آب به ویروس کرونا اظهار کرد: آب شهری ما آب لوله کشی بوده و کاملا تحت کنترل است و به ویژه از زمان شیوع ویروس کرونا طبق مکاتباتی که با آب و فاضلاب داشتیم، میزان کلر باقیمانده آب را افزایش داده و با توجه به کلرزنی، مشکلی در این خصوص نداریم.
 
وی، بیان کرد: در خصوص لوازم مورد نیاز برای کاردرمانی سر چند روزهای اول با مشکل مواجه شدیم، اما الان بر اساس نوع فعالیتی که انجام می‌دهند، تامین کرده و در اختیارشان قرار می دهیم، به عنوان مثال در حوزه بهداشت نیاز کمی به ماسک n۹۵ داریم و همه به آن نیاز ندارند.
 
دکتر درستی، اظهار کرد: لوازم حفاظتی برای کار بهداشتی و درمان بر اساس نوع فعالیتشان طبق پروتکل متفاوت بوده و به اندازه نیاز در اختیار آنان قرار داده می شود، خوشبختانه هیچ کمبودی در این زمینه نداریم.
 
وی در ادامه اظهار کرد: شهروندان در صورت مشکوک بودن بهتر است به مرکز سلامت یا خانه بهداشت مراجعه کنند و یا با شماره تماس ۱۹۰ تماس بگیرند تا همکارانمان آن‌ها را راهنمایی کنند.
 
وی، اظهار کرد: ظرفیت انجام آزمایش بسیار بالا بوده و تمامی آزمایشات قبلاً به تهران ارسال می‌شد، ولی اکنون آزمایشگاه بیمارستان امام رضا و مرکز بهداشت استان نیز در این راستا فعال بوده و نمونه گیری از بیماران سرپایی علاوه بر کلینیک های دانشگاه در  ۶۱ مرکز بهداشت ۱۶ و ۲۴ ساعته نیز انجام می شود.
 
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گفت: ضد عفونی بیمارستان ها و مراکز درمانی استان توسط کارشناسانشان انجام شده و سمپاش نیز برای مراکزی که فاقد سمپاش بودند، تهیه شده است و ۲۵۰ سمپاش دستی با ظرفیت ۱۰ و ۱۲ لیتر نیز توسط یکی از خیران تهیه و اختیار تمامی مراکز بهداشتی استان قرار داده شده است.