به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت ، دکتر عباسعلی درستی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفتوگو با ایسنا، در خصوص خدمات بهداشتی ارائه شده به جمعیت عشایر استان، اظهار کرد: تمامی مراقبتهای بهداشتی که برای افراد ساکن روستا انجام میگیرد، برای جمعیت عشایر هم همان خدمات ارائه میشود.
دکتر درستی با اشاره به شرایط متفاوت زندگی عشایر، گفت: با توجه به اینکه عشایر به صورت فصلی در رفت و آمد هستند و ییلاق و قشلاق میکنند، ممکن است که مثلا در یک فصل خاصی در منطقه هریس باشند و در فصل دیگر در اردبیل باشند، از این رو پیش بینی میکنیم که مثلا در خردادماه حدود ۱۰ هزار نفر به جمعیت هریس افزوده میشود.
وی ادامه داد : با اطلاع از حضور جمعیت عشایری در منطقه مشخص و متناسب با شرایط کوچ، اکیپ مرکز سلامت به محل موردنظر مراجعه کرده و خدمات مربوط به امور بهداشتی مانند ویزیت توسط پزشکان، کنترل بیماران دیابتی، مسائل مربوط به بهداشت محیط، مراقبتهای پیش از بارداری، مراقبتهای مربوط به سالمندان و سایر گروههای سنی و همچنین آموزشهای لازم در زمینه سلامت مادران را به جمعیت عشایر ارائه میدهند و در نتیجه انواع واکسیناسیونها نیز به صورت برنامه ریزی شده انجام میگیرد.
دکتردرستی در خصوص وضعیت واکسیناسیون کرونایی جمعیت عشایری نیز میگوید: واکسیناسیون کرونایی جمعیت عشایری همزمان با سایر نقاظ کشور آغاز شده و حتی واکسیناسیون این افراد از برنامه استانی هم جلوتر انجام میگیرد زیرا دسترسی به آنها مشکل است. از این رو مثلا در زمان تزریق واکسن برای افراد بالای ۷۰ سال، به افراد ۶۵ ساله هم تزریق میکنیم و حتی واکسیناسیون ازطفال هم به همین شکل انجام میگیرد.
ایشان در خصوص مراقبتهای کرونایی جمعیت عشایری نیز اظهار کرد . از جمعیت عشایری استان در زمینه کنترل بیماری کرونا، خدماتی چون غربالگری، انجام نمونه برداری و تست
PCR، انجام میگیرد و آموزشهای لازم در این راستا که برای روستانشینان نیز وجود دارد، مثل راههای ایزوله کروناییها و چگونگی رفتار با افراد مشکوک به کرونا نیز به جمعیت عشایری ارائه میشود.