به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان رئیس گروه کارشناسان سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز گفت: هرم سنی در سالهای قبل به شکل هرم واقعی بود و قسمت پایینی هرم بهدلیل تعداد زیاد نوزادان، کودکان و نوجوانان دهه ۱۳۶۰، کاملا پهن تر بود اما متاسفانه این هرم رفته رفته به شکل استوانه تبدیل شده است.
دکتر ناصر رهبری ادامه داد: جمعیت جوان یکی از مؤلفههای اقتدار یک کشور است و تنها از روی کاغذ نمیشود بحث فرزندآوری را ترویج داد؛ چراکه علاوه بر فرزندآوری، تاخیر در ازدواج، بالابودن میانگین سن ازدواج(۳۳ سال برای مردان و ۲۶ الی ۲۹ سال برای زنان)، تاخیر در فرزندآوری، تک فرزندی و در نهایت بحث افزایش سالمندی نیز مطرح است.
وی در خصوص نرخ باروری نیز گفت: میانگین نرخ باروری برای جلوگیری از کاهش جمعیت و حداقل حفظ تعداد موجود، ۲.۱ فرزند برای هر خانواده است که متاسفانه اکنون این نرخ ۱.۶ است و ما باید در آینده بهدلیل افزایش سالمندان و کاهش جمعیت، مجبور هستیم بهعنوان کشوری مهاجرتپذیر از سایر کشورها نیروی کار جذب کنیم.
روزهای ۱۷ الی ۲۳ اردبهشت تحت عنوان هفته سلامت نامگذاری شده است و «سلامت ما، سلامت سیاره ما» شعار انتخاب شده از سوی سازمان جهانی بهداشت برای این هفته است.
براساس این گزارش، «نقش مردم، مسئولین، سمنها در تحقق عدالت و تعالی نظام سلامت»، «نقش مردم، مسئولین، سمنها در دستیابی به انرژی پاک»، «نقش مردم، مسئولین، سمنها در مدیریت حوادث و بلایا»، «نقش مردم، مسئولین، سمنها در ارتقای سلامت خانواده و جوانی جمعیت»، «نقش مردم، مسئولین، سمنها در تولید پاک و مدیریت پسماندها»، «نقش مردم، مسئولین، سمنها در تغذیه سالم از مزرعه تا سفره» و «نقش مردم، مسئولین، سمنها در کاهش و کنترل مصرف دخانیات» اسامی هفت روز هفتهی سلامت امسال هستند.