معاون فنی مرکز بهداشت استان دکتر کامران صادقی ضمن تبین اهداف همایش، خودکشی را به عنوان یک پدیده پیچیده زیستی روانی اجتماعی معرفی نمود و بر لزوم مداخله به موقع و همه جانبه پیشگیری از خودکشی توسط ارگانها و دستگاههای ذیربط تاکید نمودند.
در ادامه مدیر کل امور اجتماعی فرهنگی استانداری دکتر اسدالهی، با اشاره با آمار خودکشی، بر لزوم همکاری های بین بخشی و همه جانبه ، به عنوان پدیده ای اجتماعی، اقتصادی و روانی تاکید نمودند.
در ادامه دکتر فخاری، مدیر محترم گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی و مشاور علمی برنامه های سلامت روان استان، بر اهمیت ارتباط همدلانه و موثر در پیشگیری از خودکشی مطالبی مبسوطی ارائه نمود.
دکتر اصل رحیمی، مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد مرکز بهداشت استان، کلیاتی در خصوص اپیدمیولوژی و وضعیت خودکشی در جهان، ایران و استان ارائه نمودند و بر قابل پیشگیری بودن این آسیب اجتماعی تاکید نمودند.
دکتر شالچی، عضو هیئت علمی گروه روانپزشگی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص مداخله در فوریت های خودکشی و برنامه جدید بتا در پیشگیری از خودکشی مطالب علمی و توضیحات مبسوطی ارائه نمودند.
دکتر باباپور، عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز و رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تبریز در خصوص راهنمای اقدام برای مداخله کنندگان اولیه، اعم از آتش نشانان، پلیس نیروی انتظامی و اورژانس خودکشی که در صحنه حضور می یابند مطالب علمی و توضیحات مفصلی ارائه کردند.
در پایان دکتر شفیعی، روانپزشک و عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص ارتباط برخی بیماری روانپزشکی با خودکشی توضیحات علمی و مبتنی بر آخرین یافته ها ارائه نمودند و به پرسش همکاران پاسخ دادند.