مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی گفت: اکنون بیماری دیابت تحت پوشش صندوق بیماران صعب العلاج قرار گرفته است و بیماران با وارد شدن به سامانه خدمات شهروندی بیمه سلامت از خدمات استفاده میکنند.
مجید مجیدی روز سهشنبه در جلسهی سیاست گذاری دیابت آذربایجان شرقی اظهار کرد: در طی سه سال گذشته به دنبال شیوع ویروس کرونا، تحرک مردم کاهش یافت و این آسیب جدی است که روی دیابت، چاقی و پوکی استخوان تاثیر میگذارد و معاونت بهداشت باید بر روی آن سیاستگذاری کند چراکه با افزایش بیماران تحمیل هزینه بر سیستم درمان افزایش مییابد و بیمهها در تامین و تحت پوشش قرار دادن آنها دچار مشکل میشوند.
وی ادامه داد: بیمه سلامت از سال ۱۳۹۸ بحث نسخه نویسی الکترونیکی را آغاز کرد که وزارت بهداشت تعلل میکرد و در سال ۱۴۰۰ قانونگذار، بیمه گذار را متکلف کرد و از سال ۱۴۰۰ نسخه نویسی الکترونیکی روی کار آمد.
وی افزود: اکنون تقریباً صد در صد نسخهها الکترونیکی هستند و با وارد کردن کد ملی بانک اطلاعاتی بیمار نشان داده میشود همچنین تغییر پرداخت ارز ترجیحی از تیر ماه امسال آغاز شد و اگر فردی نسخه کاغذی دریافت کند، هزینه داروی ساده او بسیار افزایش مییابد.
مجیدی خاطرنشان کرد: از تعداد کل بیمه شدگان آذربایجان شرقی ۱۸ هزار و ۴۷۰ نفر بهعنوان دیابتی نشان دار شدهاند که پرونده دارند و برای ۱۵ هزار و ۴۷۱ نفر حداقل یکبار انسولین تجویز شده و برای سه هزار نفر نیز تجویز نشده است.
وی اضافه کرد: در حمایت از بخش دارو ۴۳ میلیارد تومان به بیماران دیابتی پرداخت کردهایم و هفت میلیارد تومان نیز خودشان پرداخت کردهاند که حدود ۶۰ درصد بیماران دیابتی زن و بقیه مرد هستند و بیشترین بیماران در رنج سنی ۶۰ تا ۶۹ سال قرار دارند.
وی یادآور شد: مطالبات دی ماه داروخانهها و پزشکان را پرداخت کردهایم و پرداختی سازمانهای بیمه گر بعد از تغییر روند پرداخت ارز ترجیحی به ۵۵ میلیارد تومان در ماه رسیده است.
مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی گفت: اکنون بیماری دیابت تحت پوشش صندوق بیماران صعب العلاج قرار گرفته است و بیماران با وارد شدن به سامانه خدمات شهروندی بیمه سلامت با وارد کردن کد ملی و شماره تلفن همراه وارد از خدمات استفاده میکنند.
وی تاکید کرد: تاکنون افرادی که سیستم آنها را بهعنوان بیمار دیابتی نشان دار کرده است، ۱۵ هزار و ۹۷۶ نفر هستند که اطلاعات لازم درمان، آدرس موسسات طرف قرارداد و نسخه و داروهای آنها نشان داده میشود و اگر بهعنوان بیماری نشان دار شده و نسخه الکترونیکی داشته باشند از حمایت دارویی بیشتری برخوردار میشوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز:
پیشگیری از دیابت مهمتر از درمان آن است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: پیشگیری از دیابت مهمتر از درمان آن است و باید روی آن هزینه کرد.
دکتر جواد احمدیان روز سهشنبه در جلسهی سیاست گذاری دیابت آذربایجان شرقی اظهار کرد: پیشگیری از دیابت مهمتر از درمان است و باید سبک زندگی سالم، ورزش عمومی و تغذیه سالم را توسعه دهیم که با گسترش آنها بسیاری از مسائل را میتوان برطرف کرد.
وی ادامه داد: بیمار دیابتی به حد کافی وجود دارد و حتی در درمان آنها با مشکل مواجه میشویم که درخواست میکنم در معاونت بهداشت برای پیشگیری و گسترش سبک زندگی سالم در درمان بیماریهای مزمن برنامهریزی شود.
وی خاطرنشان کرد: تعداد بیماران بسیار زیاد و خدمت به آنها بسیار مشکل است اما اگر روند پیشگیری و مراحل اولیه برطرف شود حتما با هزینههای پایینتر میتوان درمان را پیش برد.
بیمه دانا رضاپور
نماینده بیمه دانا:
۱۱۵ هزار نفر از جمعیت آذربایجان شرقی تحت پوشش بیمه دانا هستند
نماینده بیمه دانا گفت: ۱۱۵ هزار نفر از جمعیت آذربایجان شرقی تحت پوشش بیمه دانا هستند که ۶۵ هزار نفر مشمولین بیمه آموزش و پرورش بدون سقف و تمام خدمات هستند.
روز سهشنبه در جلسهی سیاست گذاری دیابت آذربایجان شرقی اظهار کرد: بیمههای درمانی تکمیلی تنوع خدمات درمان بسیاری دارند و براساس نوع قرارداد تنوع در خدمات داریم و اکثر افرادی که از بیمه تکمیلی استفاده میکنند، در غربالگری و تشخیص مشکلی ندارند و مشمول قرارداد میشوند.
وی افزود: درمان عوارض هم در تمامی قراردادهای بیمه تکمیلی انجام میشود و تنها مشکل دارو است که تفاوت در پرداخت هزینه بسیار است و تفکیک پرداخت هزینه براساس بیماری انجام نمیشود.
وی با بیان اینکه بیمه تکمیلی داشته باشد در درمان و غربالگری مشکلی ندارند، گفت: ۱۱۵ هزار بیمه شده داریم که ۶۵ هزار نفر مشمولین بیمه آموزش و پرورش بدون سقف و تمام خدمات هستند و درمان دیابت نیز بیماری خاص در نظر گرفته شده و بدون فرانشیز پرداخت میشود اما متاسفانه بسیاری از افراد بیمه تکمیلی ندارند.
صلاحی نماینده تامین اجتماعی
نماینده بیمه تامین اجتماعی:
۴۲ هزار نفر از افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی آذربایجان شرقی به دیابت مبتلا هستند
نماینده بیمه تامین اجتماعی گفت: دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت آذربایجان شرقی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که ۴۲ هزار نفر آنها به دیابت مبتلا هستند.
روز سهشنبه در جلسهی سیاست گذاری دیابت آذربایجان شرقی اظهار کرد: دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت آذربایجان شرقی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که پنجاه درصد جمعیت استان میشود و از سال ۱۳۹۶ برای ۱۴ بیماری پرونده بیماریهای مزمن را ایجاد کردیم که از ۱۳۱ هزار بیمار شناسایی شده، ۴۲ هزار نفر آنها به دیابت نوع یک، دو و بارداری مبتلا هستند.
وی ادامه داد: از مراکز ملکی و دفتر اسناد پزشکی سازمان برای آنها هزینه میکنیم، تعداد بیمارانی که انسولین غیر قلمی تزریق میکنند دو هزار و ۳۰۰ نفر است و تعداد بیماران بدون نیاز به انسولین نیز ۳۹ هزار نفر است که اکثر هزینههای سازمان برای پوشش بیماران دیابتی قراردادی و غیر مستقیم است که ۱۱۸ میلیارد تومان برای آنها هزینه میشود.
وی افزود: درمان مستقیم که مراکز ملکی هزینه را پرداخت کرده، چهار میلیارد تومان است و تعداد بیماران تحت پوشش سازمان بسیار است و اکثر آنها انسولین قلمی دریافت میکنند.
مدیر کل سلامت وامور اجتماعی شهرداری:
اتوبوس دیابت و چاقی در تبریز راهاندازی میشود
مدیر کل سلامت وامور اجتماعی شهرداری تبریز از راهاندازی اتوبوس دیابت و چاقی در راستای شناسایی و غربالگری این بیماریها خبر داد.
محمدحسین حسن زاده روز سهشنبه در جلسهی سیاست گذاری دیابت آذربایجان شرقی اظهار کرد: در مجموعه شهرداری تبریز ۱۵ هزار کارمند داریم که سالانه آنها را غربالگری میکنیم و امسال نیز دو هزار و ۲۲۴ نفر آنها غربالگری شدند که ۵۲۰ نفر آنها آزمایش قندخون بالای ۱۰۰ و ۲۰۰ نفر هم دیابت داشتند.
وی ادامه داد: علاوبر پوشش بیمهای اختصاص یافته برای آنها، ۸۰ درصد هزینههای شخصی درمان بیماران دیابتی بازگردانده میشود که حدودا ماهانه ۳۰۰ هزار تومان از طریق شهرداری به آنها داده میشود.
وی افزود: دیابت بیماری خاصی است که شیوع آن به آگاهی و اطلاعات مردم وابسته است و پزشک به تنهایی نمیتواند بیماری را کنترل کند که در این راستا سعی میکنیم با همکاری دستگاههای متولی کارهای خوبی را انجام دهیم.
حسن زاده خاطرنشان کرد: سعی میکنیم در برنامههای آگاهی رسانی و مشارکت عمومی شرکت کنیم و در ۱۷ خانههای سلامت تبریز آموزشهای لازم را انجام دهیم.
وی یادآور شد: اتوبوس دیابت و چاقی را در هفتههای آتی با همکاری مرکز بهداشت استان راهاندازی میکنیم و مقدمات آن فراهم شده است تا در راستای غربالگری این بیماریها قدمی برداشته باشیم و و ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر در قالب آن غربالگری میشوند.
وی تاکید کرد: پیشنهاد میکنیم با همکاری معاونت بهداشت طرح شمارش کربوهیدرات را آغاز کنیم و شهرداری تبریز پیاده راهها را توسعه دهد تا به افزایش تحرک مردم کمک کنیم.
طاهر کمیته امداد:
نماینده کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی:
اعتبارات ویژهای برای غربالگری اختصاص دادهایم
نماینده کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی گفت: اعتبارات ویژهای برای غربالگری اختصاص دادهایم که اگر معاونت بهداشت و درمان همکاری کند میتوان امکانات ویژهای را علاوبر غربالگریهای معاونت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی فراهم کرد.
روز سهشنبه در جلسه سیاست گذاری دیابت آذربایجان شرقی اظهار کرد: کلیه مددجویان تحت پوشش کمیته امداد تحت پوشش بیمه سلامت هم هستند و از امکانات بیمه سلامت برای دیابتیها بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: اعتبارات بهداشتی برای غربالگریهای متفاوت را داریم که در عرض چند سال گذشته با بسیاری از مراکز درمانی مراوده داشتهایم اما هیچکدام همکاری لازم را نداشتند و اعتبارات غربالگری ما دست نخورده بازگشتند.
وی افزود: اعتبار ویژهای داریم و اگر معاونت بهداشت و درمان همکاری کند میتوان امکانات ویژهای را علاوبر غربالگریهای معاونت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی فراهم کرد.
مدیرعامل انجمن دیابت آذربایجان شرقی:
در اطلاعرسانی روشهای کنترل و پیشگیری از دیابت موفق عمل نکردهایم
مدیرعامل انجمن دیابت آذربایجان شرقی گفت: در اطلاعرسانی روشهای کنترل و پیشگیری از دیابت موفق عمل نکردهایم چراکه صدا و سیما که در رأس سازمانها است، همکاری خوبی ندارد.
هاشم هاشمی آذریان روز سهشنبه در جلسه سیاست گذاری دیابت آذربایجان شرقی اظهار کرد: ۳۰ هزار نفر عضو انجمن دیابت استان هستند و هر هفته کلاسهای آموزشی برگزار میکنیم و ماهانه کلاسهای آموزشی همگانی داریم و دلیل افزایش شیوع دیابت، عدم آگاهی شهروندان در نحوهی مقابله با آن است.
وی ادامه داد: در اطلاعرسانی به هر روزنهای که دسترسی داشتیم، مراجعه میکردیم اما در اطلاعرسانی نحوه مقابله با دیابت، وظایف انجمن و معرفی آن به شهروندان هرچه تلاش میکردیم به نتیجهای نمیرسیدیم چراکه توان اطلاعرسانی چندانی نداشتیم و صدا و سیما همکاری نمیکرد.
وی افزود: اگر ما بتوانیم یک در هزارم هزینههای درمان را برای آموزش صرف کنیم، در پیشگیری دیابت موفق خواهیم بود و ما آمادگی هرگونه همکاری را داریم و در رابطه با آموزش مشکلی نیست اما در تامین هزینهها مشکل داریم که آموزش را کمرنگتر میکند.
هاشمی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم نتیجهگیری خوبی داشته باشیم باید با ارگانها و صدا و سیما همکاری خوبی داشته باشیم و آنها را پای کار بکشیم که اعلام میکنیم، آماده هرگونه همکاری با آنها هستیم.
وی در پایان تاکید کرد: هزینههای درمان دیابت بسیار افزایش یافته است و خانوادهها توانایی تامین آن را ندارند و باید فکری به حال آنها شود.