یک فوق تخصص غدد با بیان اینکه در هر ده دقیقه در ایران یک دیابتی فوت میکند، گفت: اکنون ۵.۵ میلیون نفر ایرانی به دیابت مبتلا هستند که ۱۱ درصد افراد بالغ جامعه را شامل میشود و حداقل ۳۰ درصد افراد جامعه ما نمیدانند دیابت دارند.
دکتر علی عسگرزاده روز سهشنبه در جلسه سیاست گذاری دیابت آذربایجان شرقی اظهار کرد: دیابت همان قند خون است و قند یک ماده غذایی حیاتی برای بدن است که وقتی حد و حدود آن در خون افزایش مییابد، آسیبهایی برای بدن دارد که منجر به ناتوانی و مرگ و میر میشود.
وی با بیان اینکه اگر توجه بسیاری میکردیم شیوع دیابت تا این حد افزایش پیدا نمیکرد، ادامه داد:
با اقدامات لازم میتوان میزان شیوع دیابت را کاهش داد و در کشورهای موفق در این عرصه میزان شیوع دیابت کاهش بسیاری داشته و افزایش آن شیب پایینی دارد.
وی افزود: دیابت تیپ یک میزان شیوع پایینتری دارد
تعداد دیابتیها رو به افزایش است و این بیماری یک نیمه پنهانی دارد که مشکلات بسیاری به بار میآورد و تقریبا یک سوم آنها به بیماریهای قلبی و عروقی هم مبتلا هستند که نهایتاً سبب مرگ و میر میشود و هشتمین علت مرگ و میر در جهان است.
عسگرزاده خاطرنشان کرد: در هر ده دقیقه در ایران یک دیابتی فوت میکند، تعداد بسیاری از دیابتیها هنوز شناخته نشده هستند چراکه غربالگری انجام نشده و در ابتدا هیچ علائم و نشانهای ندارند.
وی اضافه کرد: با این روند پیش رو تعداد دیابتیها در آینده بسیار افزایش مییابد که آمار آن در جوامع گوناگون متفاوت است، در مناطق کمتر توسعه یافته این روند افزایش بیشتری دارد.
وی گفت: اکنون ۵.۵ میلیون نفر ایرانی به دیابت مبتلا هستند که ۱۱ درصد افراد بالغ جامعه را شامل میشود و حداقل ۳۰ درصد افراد جامعه ما نمیدانند دیابت دارند و در سال ۲۰۴۰ این رقم حداقل به ۱۰ میلیون نفر میرسد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: ۷.۵ میلیون دلار سالانه در ایران برای دیابت هزینه میشود که رقم آن سالانه افزایش مییابد، دیابت باعث مرگ شده و در سال ۲۰۲۱، ۶.۷ میلیون نفر در جهان توسط دیابت فوت کردهاند.
وی یادآور شد: تا سال ۲۰۳۰ تعداد افراد دیابتی کشور در حالت خوشبینانه نزدیک هشت میلیون نفر، بدبینانه به ۱۲ میلیون نفر و واقع بینانه به ده میلیون نفر میرسد.
وی گفت: دیابت بسیار شایع است و برای پیشگیری از آن باید قند خون را به اعداد نرمال برسانیم که هرچه زودتر انجام شود به نفع فرد دیابتی است و افرادی که به خوبی کنترل کنند، کمتر دچار مشکل میشوند.
عسگرزاده با تاکید بر اینکه دیابت به مغز، چشم، سیستم گردش خون، کلیهها، قلب و سیستم عصبی آسیب میرساند، یادآور شد: کنترل هر واحد قند خون در دیابت تیپ دو منجر به صرفهجویی ۲۱ درصدی در مرگ مرتبط با دیابت، ۱۴ درصدی در مرگ و میر به هر علت، ۴۳ درصدی در قطع عضو، ۱۶ درصدی در نارسایی قلبی، ۲۹ درصدی پر جراحی آب مروارید، ۱۲ درصدی در سکته مغزی و ۱۴ درصدی در سکته قلبی میشود.