مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: حفظ و ارتقاء سلامت فقط برای وزارت بهداشت نیست و همه ارگانها و مردم جامعه باید همکاری کنند.
دکتر ناصر رهبری با حضور در شبکه سهند با اشاره به فرارسیدن هفته سلامت اظهار کرد: سلامت تنها این نیست که بیمار نباشیم بلکه هرگونه رفاه جسمی، روحی، روانی، رفاهی، اجتماعی، معنوی و جانی است که این هفته نیز هفته سلامت نامگذاری شده است تا جامعه را نسبت به سلامت حساس کرده و اهمیت آن را خاطرنشان کنیم.
وی ادامه داد: خانوده اولین نهاد اجتماعی است که در این زمینه برای هر سنی برنامه ویژهای در نظر گرفتهایم و جمعیت ما بلوکبندی شده و میتوانند با مراجعه به مراکز بهداشت از خدمات سلامت بهرهمند شوند و در کنار آن برنامههایی برای گروههای هدف چون مادران و جوانی جمعیت تبیین کردهایم.
وی افزود: گروه تغذیه داریم که بر روی تغذیه افراد کار میکنند چراکه این روزها از جمله مهمترین مشکل افراد چاقی است، سلامت روان نیز مهم است و برای فاکتورهای تأثیرگذار در سلامت برنامهریزی کردهایم اما باید در خانوده، سلامت را نهادینه کنیم بهویژه در مادران که تربیت و پرورش بر عهده آنها است.
دکتر رهبر خاطرنشان کرد: بزرگترین برنامه ما برای میانسالان است که سنین ۳۰ تا ۶۰ سال را در برگرفته و بیشترین درصد جمعیت را دارند؛ بنابراین سبک زندگی سالم را باید به آنها یاد داد که در این زمینه برنامههای بسیاری در مراکز بهداشت استان برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه اینکه حدود ۴۷ درصد از جمعیت تحت پوشش دانشگاه مربوط به گروه سنی میانسال و حدود 13 درصد مربوط به گروه سنی سالمندان است، مراقبت از این گروههای سنی جزو اولویت برنامههای بهداشتی بوده، از طرف دیگر با توجه به ابلاغ قانون جوانی جمعیت و تعالی خانواده، توجه به سلامت مادران خصوصاً مادران باردار، نوزادان و کودکان، نوجوانان و جوانان از اهم برنامههای معاونت بهداشت است.
وی در ادامه یادآور شد: همکاران ما در مراکز بهداشت آماده ارائه خدمات و مراقبتهای رایگان در خصوص خودمراقبتی و توانمند سازی افراد جامعه از طریق آموزش و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی به لحاظ پیشگیری از بیماریهای واگیر، اتخاذ سبک زندگی سالم از جمله تغذیه سالم، فعالیت فیزیکی مستمر و روزانه در جهت پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت، فشارخون، سرطانها، بیماریهای قلبی عروقی، چاقی، سلامت روان و فاکتورهای تاثیر گذار مربوط به بهداشت محیط و بهداشت حرفه، سلامت دهان و دندان در خدمت هم استانیهای عزیزمان هستند.
مدیر گروه سلامت خانواده وجمعیت مرکز بهداشت استان آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه کاهش جمعیت از اولویت برنامههای وزارت بهداشت است، گفت: آذربایجان شرقی در پیری جمعیت رتبه پنجم کشور را به خود اختصاص داده است و علت آن این است که سن ازدواج افراد افرایش یافته است؛ بنابراین ازدواج باید تسهیل شود، مشکل بعدی ما تأخیر در فرزندآوری است و امروزه خانوادهها به یک فرزند اکتفا کرده و فرصت باروری مطلوب را از دست میدهند.
وی اضافه کرد: با افزایشی سن مشکلات در جنین هم افزایش مییابد و خانوادهها به سمت تک فرزندی میروند و متاسفانه فرزندانی که به عرصه آمدهاند هم به مهاجرت فکر میکنند و جمعیت ما کاهش مییابد.
دکتررهبر در پایان یادآور شد: سالمندی نیز هزینه بالایی دارد؛ بنابراین یک روز هفته سلامت به جوانی جمعیت اختصاص داده شده است و یک روز نیز مختص رسانهها است که از رسانهها درخواست میکنیم که سلامت را به خانهها ببرند، بحث سلامت فقط برای وزارت بهداشت نیست و کل جامعه باید یاری کنند تا وضعیت سلامت ما بهبود یابد.