تاریخ : دوشنبه 1 خرداد 1402
کد 1528

مدیر گروه پیشگیری علوم پزشکی تبریز پاسخ داد؛

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند؟

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند؟
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز در تشریح آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان، گفت: بر اساس بررسی‌های انجام گرفته، اغلب فوتی‌های ناشی از کرونا در استان را، افراد بالای ۷۰ سال دارای بیماری‌های زمینه‌ای چون دیابت، سرطان و ... تشکیل می‌دهند که در بعضی از آن‌ها حتی سابقه تکمیل واکسیناسیون وجود ندارد.
 
دکتر سیمین خیاط زاده دراین گفت‌وگو گذری به وضعیت شیوع کرونا در استان از اوایل سال جاری، اظهار کرد: بر اساس آمارهای هفتگی، موارد بستری با علائم شدید تنفسی و موارد مثبت کرونایی در استان طی فروردین ماه بالا بود.
 
وی افزود: میانگین بستری‌های بیمارانی با علائم شدید تنفسی در هفته‌های اول فروردین به ۲۸۰ نفر می‌رسید که آزمایش کرونای ۵۰ نفر از آن‌ها( ۱۸ الی ۲۰ درصد) به طور متوسط مثبت اعلام می‌شد.
 
وی ادامه داد: میانگین موارد بستری و مثبت کرونایی در هفته‌های اخیر اما کاهش چشم گیری داشته و اکنون به طور میانگین در هر هفته ۱۵۰ نفر از علائم شدید تنفسی در بیمارستان بستری می‌شوند که آزمایش کرونای تنها چهار درصد آن‌ها مثبت است و باقی افراد به خاطر بیماری‌های دیگر بستری شده‌اند.
 
وی افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته به طور میانگین ۱۳ نفر با علائم شدید تنفسی در استان بستری شده‌اند و هیچ مورد فوتی نیز طی این مدت نداشتیم.
 
وی با بیان این‌که انواع مختلف واکسن کرونا در مراکز بهداشت سراسر استان وجود دارد، گفت: معتقد هستیم که هر موقع ماهی را از آب بگیریم تازه است، بنابراین همچنان زمان برای تکمیل دزهای واکسن داریم و افرادی که می‌خواهند چهار دز خود را کامل کرده و از ابتلای شدید به بیماری جلوگیری کنند، می‌توانند در وقت اداری به مراکز بهداشت استان مراجعه کنند.
 
وی با بیان این‌که بیماری کرونا اکنون در استان تثبیت شده است، گفت: در فروردین ماه هر هفته به طور میانگین تعداد هشت نفر فوتی داشتیم که اکنون این رقم به دو نفر رسیده و بسیاری از روزها حتی یک مورد فوتی ناشی از کرونا هم نداریم‌ که این آمارها نشان می‌دهد به سمت کنترل بیماری در حال حرکت هستیم.
 
وی با اشاره به اعلام پایان بحران کرونا از سوی سازمان بهداشت جهانی، افزود: سازمان بهداشت جهانی تنها پایان بحران و نه خود بیماری کرونا را اعلام کرده است، از سویی ویروس کرونا هم‌چون سایر ویروس‌ها از جمله آنفلوآنزا و سرما خوردگی برای همیشه از بین نمی‌رود و همراه با ما زندگی خواهد کرد و حتی امکان تغییر سویه‌های آن هم وجود دارد.