به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، معاون فنی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: بیماری قلبی عروقی، اولین عامل مرگ در کشور است
دکترکامران صادقی معاون فنی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: در حال حاضر بیماری قلبی عروقی، اولین عامل مرگ در دنیا و همچنین در کشور است و سالانه تقریبا" 20.5 میلیون نفر در سراسر دنیا به علت بیماری قلبی عروقی فوت می کنند که 31 % تمامی مرگهای جهانی و نیمی از مرگ های ناشی از بیماریهای غیرواگیر را شامل می شود.
وی ادامه داد؛ بر اساس نتایج گزارش کشوری در سال 2015 که 75 درصد کل مرگها مربوط به بیماریهای غیر واگیر میباشد، مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی 51/8
درصد مرگها را به خود اختصاص داده است.
بر اساس همین گزارش در سال 2015 در استان آذربایجان شرقی 81 درصد مرگها به دلیل بیماریهای غیرواگیر بوده است که از این میزان مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی 54 درصد مرگها (7752 مورد مرگ) را به خود اختصاص داده است.
بر اساس آخرین آمار، تعداد بیماران قلبی عروقی شناساییشده (ایسمکیک مزمن قلبی، نارسائی قلبی و سایر بیماریهای قلبی عروقی) در استان به تعداد 47796نفر (به میزان 3/2
درصد کل جمعیت بالای 30 سال) میباشد.
دکترصادقی که متخصص قلب نیز می باشد ادامه داد؛ عوامل خطر اصلی بیماریهای قلبی عروقی و سکته های مغزی شامل مصرف دخانیات، الکل رژیم غذایی ناسالم وکم تحرکی می باشد که به نوبه خود در افراد به شکل فشارخون بالا، قندخون بالا و کلسترول خون بالا، اضافه وزن وچاقی تظاهر می کند.
برگزاری روز جهانی قلب نقش بسیار مهمی در تغییر این عوامل خطر دارد. این روز بزرگترین اقدام در جهت افزایش آگاهی جهانی برای بیماری قلبی عروقی است و از زمان طرح آن از سال ١٩٩٩ ،به سرعت رشد کرده و مشارکت و حمایت جهانی عظیمی را تجربه کرده است. این نوآوری، موفق ترین بسیج علیه بیماری قلبی عروقی است. این روز یک فرصت جهانی است که می توان برای ارتقای آگاهی عمومی و تشویق افراد، خانواده ها، جوامع و دولت ها برای اقدام فوری علیه بیماری های قلبی عروقی استفاده کرد.
معا.ون فنی بهداشت دانشگاه در ادامه گفت؛ هدف از برگزاری روزجهانی افراد بدانند چگونه می توانند با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده (مانند مقابله با فشارهای روانی، کاهش فشارخون بالا، رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی) سلامت قلب خود را حفظ کنند و دولت ها بدانند اقداماتی که برای سلامت قلب انجام می شود در سطح گسترده به سلامت نوع بشر و ایجاد دنیای با عدالت (با توزیع و دسترسی عادلانه خدمات بهداشتی درمانی و حمایت از برنامه های پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی )و سلامت مانند (برنامه های اجتماعی و فردی پیشگیری از آلودگی هوا) در سیاره ای که زندگی می کنیم، کمک می کند.
دکترصادقی بیان کرد؛ یکی از مهمترین برنامه هایی که برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی توسط معاونت بهداشتی در سطح مراکز سلامت ،پایگاههای سلامت و خانه های بهداشت اجرا می شود،برنامه پیشگیری از سکته های قلبی مغزی با انجام خطرسنجی و مراقبت ادغام یافته فشارخون،دیابت و اختلالات چربی های خون می باشد.
وی در پایان گفت؛ این برنامه برای جمعیت بالاتر از 30 سال توسط مراقبین سلامت در شهرها و بهورزان در سطح روستاها انجام می گیرد. با انجام این فرآیند، میزان احتمال خطر بروز سکته های قلبی مغزی تعیین و همچنین افراد مشکوک به بیماری فشارخون، دیابت و چربی خون بالا شناسائی و جهت تعیین وضعیت ابتلا به بیماری به پزشک ارجاع داده می شوند.
همچنین اقداماتی نظیر مراقبت بیماران توسط پزشکان، بهورزان و مراقبین سلامت و برنامه های پیشگیرانه و آموزشی نظیر انجام مشاوره تغذیه، مشاوره سلامت روان و مشاوره ترک دخانیات در سطح مراکز اجرا می گیرد.