به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان و به نقل از گروه سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد به مناسبت هفته سلامت روان، همایش راهبردی و تخصصی سبک زندگی نوین " راهبرد موثر در ارتقای سلامت روان در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.
همزمان با هفته سلامت روان ، مراسم بزرگداشت این هفته با مشارکت و همکاری سازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی تبریز در تاریخ 19 مهرماه با حضور روانشناسان، کارشناسان سلامت روان حوزه سلامت، بهزیستی و آموزش و پرورش در مرکز بهداشت استان برگزار شد.
دکتر حسین حقایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و رئیس مرکز بهداشت استان در این همایش، ضمن تبریک 10 اکتبر، روز جهانی سلامت روان و 24-18 مهرماه هفته سلامت روان ، این روز را فرصتی برای جلب توجه مردم، مسئولین و آحاد جامعه در زمینه اهمیت آسیب های روانی اجتماعی و مراقبت از سلامت روان در توسعه ابعاد سلامتی دانسته و تاکید کرد که بدون سلامت روان نمی توان سلامتی سایر ابعاد سلامت تامین کرد.
ایشان در ادامه با تعریف سلامت روان، ناکید کردند که فعالیت های همکاران و روان شناسان باید لبه گونه ای تدارک و ارائه گردد که بتواند سه ضلع سلامت روان یعنی تفکر و اندیشه سالم، پویا و حرکت آفرین ، احساس و هیجان مثبت و مدیریت منطقی هیجانات ودر نهایت تولید و گسترش رفتار سالم، سازنده، سلامت آفرین و سبک زندگی سالم را برای آحاد جامعه به ارمغان بیاورد.
دکتر حقایی در این همایش وظایف حوزه سلامت در زمینه سلامت روان را مورد توجه قرار داده با تبیین آن گفتند که وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت، خدمات سلامت روان را در سه حیطه افزایش سواد سلامت روان و توسعه خود مراقبتی، افزایش دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت روان و تامین محیط سالم و آرامش بخش در زندگی برای مردم را به عنوان اولویت اساسی مورد توجه قرار داده و در این زمینه اقدامات اساسی و گسترده ای را انجام داده است؛ خدمات سلامت روان را از سال 69 در نظام مراقبت های اولیه بهداشتی ادغام کرده است، از سال 1392 ، بسته های خدمات سلامت روان را در سه حوزه سلامت روانی- اجتماعی و پیشگری و درمان اعتیاد توسعه و به عنوان خدمات اساسی در نظام مراقبت های اولیه بهداشتی ادغام در شهر و روستا آن را تدارک و ارائه می دهد.
ایشان اضافه نمودند، همچنین نظام سلامت منابع انسانی مورد نیاز حوزه سلامت روان مانند پزشک، مراقب سلامت و کارشناس سلامت روان را در راستای خدمات با کیفیت و فراگیر آموزش و توانمند کرده و در حدود 2000 روانشناس در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری به تیم سلامت روان کشور به خدمت گرفته است، به طوری که از این تعداد نزدیک به 120 نفر در استان جذب و در مراکز جامع سلامت مشغول خدمت هستند.
دکنر حقایی جایگاه هماهنگی های بین بخشی و جلب حمایت و همکاری مجموعه دستگاهها و سازمان ها و نهادها را در ارتقای شاخص های آن مهم و ضروری دانسته وتاکید مردند که مسئولین ذیربط در حوزه حکمرانی باید به این موضوع توجه جدی نموده و برای تمام سازمان ها و برنامه ها فرض و وظیفه تعیین گردد تا برای هر برنامه و فعالیت دستگاهها مخصوصاً دستگاههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی پیوست سلامت روان تهیه و جوانب فردی و اجتماعی فعالیت های مورد نظر دستگاهها مورد توجه و از آسیب های احتمالی خودداری گردد.
در این مراسم خانم دکتر صحاف، مدیرکل بهزیستی استان، روز جهانی سلامت روان و هفته سلامت روان تبریک و تاکید کرد که سلامت روان و توجه به آن از اولویت های جامعه ما و متولیات سلامت و بهزیستی است؛ سلامت روان از حقوق بسیار مهم آحاد جامعه بوده و از جمله موضوعاتی است که ضرورت حفظ، ارتقاء و تامین آن همواره مورد نوجه بوده و در تمام ساست گذاری ها باید به آن معطوف شویم.
مدیرکل بهزیستی استان، همکاری یک هزار روانشناس با بهزیستی را یک ظرفیت بسیار ارزشمند برای استان دانسته و گفت؛ باید تلاش کنیم این مجموعه انسان های متخصص را بیش از این در جهت پیشگیری از آسب های اجتماعی و ارتقای سلامت روان جامعه سهیم و مشارکت داده شود تا معضلات اساسی سلامت روان به صورت بهینه و موثر مدیریت و پیگیری شود.
وی در ادامه تاکید کرد که سازمان بهزیستی، متولی سلامت اجتماعی بوده و به عنوان یک موریت ذاتی و قانونی خود، تلاش دارد تا خدمات روان شناختی و اجتماعی به آحاد مردم جامعه تدارک و ارائه کند.
دکتر صحاف، همکاری های بین بخشی سلامت روان را یک فرصت بسیار مهم جهت گسترش و تعمیق فعالیت های سلامت روان در استان مطرح کرد؛ مصداق آن را همکاری مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی و سازمان بهزیستی استان عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد تا این متر نینی همچنان عدامه یافته، تعمیق و گسترش یابد.
در ادامه این مراسم از همکاران تقدیر شد و پس از آن آقای دکتر باباپور عضوهیئت علمی دانشگاه تبریز پیرامون سبک زندگی نوین سخنرانی و دامنه عوامل تأثیرگذار بر سبک زندگی و سلامت را در محدوده سبک زندگی سالم تبیین و ایجاد مهارت های آن در مردم و جامعه به ویژه نوجوانان را با توجه به دگرگونی سبک زندگی مردم از موقعیت های واقعی به موقعیت های مجازی مورد تاکید قرار داد.
آلبوم تصاویر همایش راهبردی و تخصصی سبک زندگی نوین