دیابت زمانی اتفاق میافتد که بدن قادر به جذب قند (گلوکز) به سلولهای خود و استفاده از آن برای تولید انرژی نباشد. این نقص باعث ایجاد قند اضافی در جریان خون شده و اگر کنترل نشود، میتواند منجر به عواقب جدی شود و به طیف وسیعی از اندامها و بافتهای بدن، از جمله قلب، کلیهها، چشمها و اعصاب آسیب برساند.
دیابت، بیماری خاموشی است که در زندگی شیرین افراد در حال پرسه زدن است و از آن بهعنوان دروازه ورود به بسیاری از بیماریها یاد میشود؛ بیماری بدون علائم که نه درد دارد و نه خونریزی، برای همین میزبانش را از ابتلا به آن بیخبر میگذارد.
این بیماری به مرور زمان، کیفیت زندگی را کاهش میدهد، بنابراین شناخت دیابت و کنترل آن میتواند کیفیت زندگی را بهبود ببخشد.
ابتلای بیش از ۱۴۸ هزار نفر به دیابت در آذربایجان شرقی
در این راستا، کارشناس مسئول پیشگیری و مراقبت بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفتوگو با خبرنگارایسنا، اظهار کرد: تعداد ۱۴۳هزار و ۵۹۳ نفر در استان به دیابت نوع دو و ۴۴۲۷نفر به دیابت نوع یک مبتلا هستند.
دکتر نازلی سلطانی با بیان اینکه ۳۰ هزار و ۶۹۴ نفر در استان از انسولین استفاده میکنند، گفت: طبق آخرین بررسی عوامل خطر مراقبتهای غیر واگیر(استپس) در سال ۱۴۰۰، درصد پوشش درمان دیابت در استان ۷۰ درصد است.
وی ادامه داد: افراد دیابتی در مراکز خدمات جامع سلامت و خانههای بهداشت هر سه ماه یکبار توسط پزشک و هر ماه یکبار توسط مراقب سلامت و بهورز مراقبت میشوند و تعدادی از بیماران نیز به بخش خصوصی و یا مراکز درمانی مانند تامین اجتماعی یا نیروهای مسلح و... مراجعه میکنند.
![](/uploads/user/43/پوسترپ.jpg)