به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان و به نقل از مدیریت گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر "سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان" می باشد.
دکتر حقائی معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان، در این زمینه اعلام داشتند: سرطان پستان طبق آمار های جهانی شایعترین سرطان در جمعیت زنان بوده و بالاترین آمار سرطان را در زنان کشور و استان ما به خود اختصاص داده است که با در نظر گرفتن این آمار، اهمیت برنامه غربالگری سرطان پستان مشخص می شود.
دکتر مردی رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت استان، با بیان شروع کمپین سرطان پستان از 9 مهرماه لغایت 9 آبان ماه سال جاری، برنامه های مربوط به این کمپین را در حوزه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز تشریح نمودند.
ایشان شعار اصلی پویش سرطان پستان را : "شما می توانید نجات یافته از سرطان پستان باشید با آگاهی و خودمراقبتی " بیان نموده و در ادامه مطالب خود گفتند:
سرطان پستان اولین سرطان با بروز بالا در زنان کشور بوده و تشخیص زود هنگام آن نقش مهمی در درمان پذیری، ارتقاء کیفیت زندگی بیماران و کاهش هزینه های نظام سلامت دارد. سرطان پستان در استان آذربایجان شرقی نیز اولین سرطان پربروز در جمعیت زنان استان می باشد.
دکتر مردی در ادامه مطالب خود بیان کردند: برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان در دانشگاه علوم پزشکی تبریز همزمان با کل کشور و مطابق با دستورالعمل کشوری غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان، در گروه سنی زنان 69-30 ساله در حال انجام می باشد. زنان این گروه سنی توسط مراکز بهداشتی درمانی فراخوان و برای انجام غربالگری سرطان پستان به مراکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود دعوت می شوند و از نظر عوامل خطر ابتلاء به این سرطان مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرند و افراد مشکوک و نیازمند انجام اقدامات تشخیصی تکمیلی به بیمارستان الزهرا در شهر تبریز، بیمارستان باقرالعلوم اهر در شهر اهر، بیمارستان خاتم الانبیای میانه در شهر میانه و بیمارستان امام در شهرستان بناب ارجاع داده می شوند. بعد از انجام اقدام ماموگرافی برای افراد مشکوک ادامه درمان و نحوه مراقبت مشخص می شود. با توجه به محل سکونت افراد به هر یک از شهرستا نهای نزدیک خود ارجاع داده می شوند.
لازم به توضیح است که برنامه غربالگری سرطان پستان می تواند در تشخیص به موقع این سرطان و متعاقبا علاج پذیری بیماری و موثر بودن اقدامات مختلف درمانی کمک نماید و نیاز بیمار را به درمان های پیچیده و گران قیمت را کمتر کند. در این برنامه، هدف شناسایی و ثبت افراد مشکوک یا مبتلا به سرطان پستان و سپس ارائه خدمات مناسب در سطوح مختلف بهداشتی درمانی و ساماندهی نظام ارجاع، اقدامات تشخیصی، درمانی، حمایتی و مراقبتی افراد شناسایی شده است.
گفتنی است برای دسترسی به این "برنامه غربالگری"، زنان 69-30 ساله بایستی به مراکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه نمایند.