اولین کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در سال جاری در محل استانداری آذربایجان¬شرقی در تاریخ 16/4/1393 تشکیل گردید ....
اولین کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در سال جاری در محل استانداری آذربایجانشرقی در تاریخ 16/4/1393 تشکیل گردید دکتر سعید شبستری معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجانشرقی در این جلسه اظهار نمود:
در مقطع کنونی گرفتاریهای روزمره بسیار افزایش یافته و نبود آرامش روحی و روانی و کمی اوقات فراغت موجب شده فعالیتهای فیزیکی و ورزشی در آخرین اولویتهای زندگی قرار داشته باشد. وی افزود: اهمیت بحث بهداشت و سلامت بر کسی پوشیده نیست چرا که انسان سالم محور توسعه در تمام جوامع به شمار میرود؛ بنابراین باید سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در بحث ارتقاء سلامت و بهداشت عمومی جامعه مورد توجه جدی متولیان امر قرار گیرد. دکتر شبستری اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستانهای کشور را از جمله کارهای بزرگی برشمرد که در این راستا توسط دولت تدبیر و امید اجرا شده و با کاهش هزینه درمان به یک دهم موجبات کسب رضایت فوقالعاده مردم را فراهم آورده است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه اجرای این طرح به زودی در شهرستانها هم آغاز خواهد شد؛ گفت: دولت یازدهم جزو نخستین دولتهایی است که توجه به سلامت مردم را در اولویت برنامههای خود قرار داده و تمام هم و غم خود را به کار بسته تا بهداشت و سلامت مردم را به بهترین نحو تامین کند.وی بالا رفتن سختی آب آشامیدنی در استان، بیتوجهی به مصرف میوه و سبزیجات به میزان کافی، گرایش به مصرف غذاهای آماده و فست فود، افزایش مصرف سیگار و قلیان و مشروبات الکلی را از جمله موضوعاتی دانست که سلامت جامعه را با تهدید مواجه میکند و باعث بروز چاقی و اضافه وزن در افراد میشود.
دکتر شبستری خاطر نشان کرد: باید شاخصهای سلامت استان توسط دانشگاه علوم پزشکی تهیه شود تا به جایگاه استان در این عرصه پی برده و راهکارهای افزایش ضریب سلامت جامعه با توجه به این شاخصها اعمال شود.
دکتر محمدحسین صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، اظهار کرد: این کارگروه مهمترین کارگروه مرتبط با بحث سلامت در ذیل شورای برنامهریزی استان است که مهمترین وظیفه آن مراقبت و صیانت از کل شهروندان استان است. وی افزود: مجموعه مباحث ادارات کل و نهادهای مرتبط با سلامت پس از کار کارشناسی به این کارگروه منتقل میشود تا با حضور مدیران کل نهادهای مرتبط و ریاست معاون سیاسی و امنیتی استاندار مورد بحث قرار گرفته و تصمیمات لازم اتخاذ شود و در صورت لزوم قسمتی از تصمیمات در شورای برنامهریزی استان به تصویب رسیده و قابلیت اجرایی پیدا میکند. دکتر صومی تصریح کرد: مدتی است که بحث سلامت به عنوان یک نیاز عام جامعه مورد توجه همه مسئولان رده بالا قرار گرفته و با ابلاغ سیاستهای کلی نظام سلامت توسط مقام معظم رهبری، با بیانات نوروزی ریاست جمهوری، طرحهای مختلفی که به عنوان تحول نظام سلامت توسط وزارت بهداشت و درمان از 15 اردیبهشت ماه اجرا شده، ما را موظف میکرد کار گروهی تشکیل دهیم تا ضمن بررسی طرحهای قبلی، نیازهای استان را احصاء کرده و در این مورد قدم برداریم.
شایان ذکر است که در این جلسه در مورد امنیت غذایی بحثهایی مطرح شد و اداره کل دامپزشکی، مجموعه افراد مرتبط با تولید مواد لبنی و گوشتی و دانشگاه علوم پزشکی تبریز موظف شدند برنامههای خود را برای اصلاح وضعیت موجود ارائه دهند.
بحث دوم در مورد چاقی به عنوان معضل عمده و پیش درآمد بیماریهای مختلف تهدید کننده حیات مثل مشکلات قلبی عروقی، فشار خون بالا و دیابت قندی بود و مقرر شد دانشگاه علوم پزشکی تبریز برنامههای عملیاتی خود را برای کنترل وزن جامعه ارائه دهد.
در قسمتی از بحثها به موضوع سلامت و امنیت آب توجه شد و قرار شد کمیتهای تشکیل شود تا در این مورد و تولیداتی که مرتبط با جهاد کشاورزی است، به بحث و بررسی پرداخته شود.