برنامه راس ساعت 9 صبح با تلاوت آیاتی از کلام الله.... شروع شد ابتدا آقای دکتر مردی معاون محترم امور اجرایی مرکز بهداشت استان ضمن خیر مقدم گویی به اساتید ، سخنرانان و شرکت کننده در این کنفرانس علمی به اهمیت بازآموزی پرسنل بهداشت و درمان در خصوص بیماریهای بازپدید و نوپدید و توانمندی سازی پرسنل در مواجه با تهدیدات سلامتی و بهبود نظام مراقبت بیماریهای واگیر تاکید نمودند .
در ادامه آقای دکتر ورشوچی متخصص عفونی و دبیر علمی کنفرانس به کلیات تب های خونریزی دهنده به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو پرداختند.
در ادامه بحث آقای دکتر زینلی کارشناش مسئول برنامه ملی زئونوز مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت و درمان به بحث اپیدمیولوژی و مراقبت بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دنیا و کشور پرداخته و با بیان اینکه بیشترین موارد بیماری و فوت از استان سیستان و بلوچستان گزارش شده و با توجه به وضعیت گزارش بیماری در طی10 سال گذشته در تمامی استان های کشور بیشترین موارد نیز از استان های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، اصفهان ، کرمان و فارس گزارش گردیده و بر اساس آمار سال 1392 درکشور تعداد موارد محتمل(182)، قطعی(62) ومواردقطعی مرگ CCHF 8 مورد می باشد.
سپس آقای دکتر اویسی متخصص عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به بحث تشخیص و درمان بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که اصلی ترین علائم این بیماری بطور ناگهاني با تب، سردرد، درد عضلانی و خونریزی زیری زیر جلدی ميباشند اشاره و در ادامه به بحت احتیاطات استاندارد و کنترل انتقال بیمارستانی و آزمایشگاهی این بیماری تاکید نمودند.
در ادامه آقای دکتر سیف فرشد متخصص اخلاق پزشکی به بحث اخلاق پزشکی، ایجاد اعتماد بین بیمار و کادر درمانی ،رعایت اصل راز داری، امانت داری، حفظ حقوق بیماران و احترام به انتخاب خدمات درمانی توسط بیماران پس از ارائه آموزش های لازم به بیماران پرداختند.
آقای دکترعلمداری معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان به زئونوتیک بودن بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و کنترل آن پرداختند و از آنجائیکه این بیماری در دامها مشکل خاصی ایجاد نمی نماید ولی به منظور کنترل و مبارزه با بیماری و پیشگیری از انتقال بیماری به انسان به اهمیت کشتار و تهیه گوشت سالم و مبارزه با ناقل این بیماری ( کنه ها) به اقدامات سمپاشی محل های نگهداری دام توسط ادارات دامپزشکی اشاره کردند.
در ادامه کنفرانس آقای دکتر محمدزاده رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان با اشاره به وضعیت مراقبت بیماری CCHF در استان بیان فرمودند که در طی 10 سال گذشته 9 مورد مشکوک شناسایی شده که نتیجه آزمایش 2 مورد از آنها مثبت اعلام گردیده و باعث فوت آنها شده است. همچنین ایشان در راستای بهبود نظام مراقبت بیماری CCHF ، خاطر نشان شده اندکه شناسایی و گزارش بموقع موارد مشکوک ضمن انجام اقدامات مراقبتی می تواند از مرگ مبتلایان نیز پیشگیری نماید.