همایش اختتامیه هفته سلامت روان در تاریخ اول آبانماه در مرکز بهداشت با حضور پزشکان ، کارشناسان و مسئولین بهداشت شهرستانها برگزارگردید. در ابتدای این جلسه جناب آقای دکتر مردی معاون محترم اجرایی مرکز بهداشت استان ضمن عرض خیر مقدم و تبریک هفته سلامت روان به مدعوین گزارشی از وضعیت موجود اختلالات روانپزشکی کشور و استان را ارئه نموده و نقش پزشکان و همکاران تیم سلامت را در ارتقای سلامت روان استان برجسته و بر ارتقای کمی و کیفیی برنامه های سلامتروان در مراکز بهداشتی درمانی تاکید نمودند.
در ادامه سرکار خانم دکتر زینالی ( دکترای روانشناسی) در مورد اهمیت و ابعاد سلامت روان در محیط های کار سخنرانی نموده و مولفه های محیطی و سازمانی موثر در سلامت روان کارمندان را در ارتقای سلامت روان پرسنل و محیط سازمانی ونیز نقش آن را در ارتقای کیفی و کمی راندمان کاری سازمانها مهم و موثر دانسته و تلاش برای ایجاد محیط کار شاداب، با نشاط و سالم را از مسائل مهم سلامت روان در محیط های کار دانستند. در ادامه این همایش ایشان همچنین در ارتباط با اهمیت ارتقای سلامت روان با بر شمردن اهمیت مراقبت از بیماریهای روانپزشکی مخصوصاً افسردگی و اضطراب که متاسفانه بیش از 50 درصد اختلالات روانپزشکی را شامل می گردد. اهمیت پیشگیری و ارتقای سلامت روان را یادآوری نموده و تاکید کردند که بهبود شیوه زندگی و توسعه خود مراقبتی از مهمترین شیوه های ارتقای سلامت روان محسوب می گردد.
در ادامه این همایش، آقای دکتر محققی رئیس بیمارستان روانپزشکی رازی تبریز لزوم توجه و حمایت از بیماران روانپزشکی مبتنی بر مراقبت های سیستماتیک ( خانواده و جامعه ) را یاد آوری و از عموم مردم تقاضا نمودند که باید ضمن پیشگیری از بروز این بیماریها، مراقبت مستمر و تداوم درمان و مصرف دارو دربیماران روانپزشکی مخصوصاً اسکیزوفرنی و کمک به این بیماران در جهت بهبود روند زندگی خود را تاکید نموده و خواستار عدم تحقیر این بیماران در جامعه و خانواده شدند. دکتر نورآذر فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان ، به عنوان سومین سخنران این همایش، اختلال بیش فعالی را در کودکان از موارد بسیار مهم و اساسی در حوزه روانپزشکی کودکان دانسته و بر لوزم تشخیص، درمان و مراقبت به موقع، مستمر و فعال این افراد در خانواده و مدرسه تاکید کردند. ایشان اهمیت آموزش مهارتهای فرزند پروری و مدیریت اختلالات بیش فعالی در کودکان را به عنوان یکی از برنامه های مهم سلامت روان کودکان معرفی و خوستار توجه جدی به آن در مدارس و خانواده ها شدند.
دار این مراسم آقای اصل رحیمی مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی مرکز بهداشت استان تاکید نمودند که در طی سال گذشته به همت پزشکان مراکز بهداشتی درمانی نزدیک به 6 هزار بیمار جدید مبتلا به اختلالات اعصاب و روان مورد شناسایی قرار گرفته و هم اکنون قریب به 40 هزار بیمار روانپزشکی تحت درمان و مراقبت مراکز بهداشتی درمانی روستایی قرار دارند. ایشان تاکید نمودند که امسال 150 هزار خانوار روستایی که بالغ بر 600 هزار نفر می شوند از طریق مراکز و خانه های بهداشت مورد غربالگری قرارمی گیرند. همچنین در مراکز شهری برنامه غربالگری و مراقبت از اختلالات روانپزشکی شروع و انجام می گیرد. علاوه برا این با ایجاد مجتمع های سلامت در حاشیه شهرهای بزرگ استان با اولویت کلانشهر تبریز و بکارگیری روانشناس و روانپزشک جمعیت ساکن در مناطق حاشیه شهرها پوشش خدمات سلامت روان مرد توجه و توسعه و از این طریق مشکلات اعصاب و روان این جمعیت تحت مراقبت و درمان قرار خواهد گرفت.
پس از صحبت های ایشان جناب آقای کوکبه( پیشکسوت حوزه سلامت روان استان)، سرکار خانم دکتر فرهنگی روانپزشک و دکتر فخاری مشاور علمی برنامه های سلامت روان دقایقی به بیان خاطره و انتظارات خود برای تعمیم و توسعه سلامت روان استان پرداختتد. پایان بخش این جلسه نکات مهمی بود که جناب آقای دکتر تبریزی معاونت بهداشت دانشگاه ابراز و طی آن توجه به ارتقای سلامت جامعه به طور عام و سلامت روان به طور خاص را از رسالت های بسیار مهم نظام سلامت دانشته و شتاب بخشیدن به این جهت را از اهداف استراتژیک و مهم مرکز بهداشت استان دانسته و پیگیری آن در سطوح مختف شبکه های بهدئاشت و درمان را خواستار شدند. در این مراسم از 90 نفر از روانپزشکان، پزشکان، روانشناسان، کارشناسان و بهورزان شهرها و روستاهای استان که در زمینه سلامت روان خدمات برجسته ای انجام داده بودند با اهدای لوح تقدیر و هدایا تقدیر به عمل آمد.