سمینار هم اندیشی کارشناسان و مربیان بهداشت نواحی و مناطق آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی با حضور بیش از 300 نفر از مربیان و کارشناسان در تاریخ 30 مهر و چهارم آبانماه 1393 در محل سالن همایش معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.
در این سمینار ابتدا آقای رحیمی ، رئیس گروه کارشناسان سلامت نوجوانان ،جوانان و مدارس مرکز بهداشت استان، ضمن خیر مقدم به حضار ، نقش مربیان بهداشت را در ارتقاء سلامت و انتقال مفاهیم سلامت به دانش آموزان بیان کردند. در ادامه برنامه آقای صادقی معاون تربیت بدنی و تندرستی اداره کل آموزش و پرورش در خصوص اهمیت و اصول تحرک و فعالیت بدنی در سنین نوجوانی مطالبی را ایراد کرده و بیان داشتند جهت کاهش انواع آسیبهای جسمانی، روانی واجتماعی در نوجوانان بایستی برنامه های ورزشی و تحرک بدنی را پر رنگ تر نمائیم.
آقای دکتر کار آموز ،قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه نیز ضمن بیان برنامه های تحول در سلامت ،یکی از برنامه های مرکز بهداشت استان را در سال آتی برنامه خود مراقبتی عنوان کرده و تاکید کردند برای تغییر شیوه زندگی مردم بایستی روی دانش آموزان سرمایه گذاری کرده و برنامه های self care را از آنان شروع نمائیم. در ادامه آقای رحیمی نیز ضمن توضیح فرآیندهای مشترک مرکز بهداشت استان و اداره آموزش و پرورش کل،توافقنامه همکاری بین دو دستگاه را توضیح داده و بر لزوم همکاری مربیان بهداشت برای ارتقای فرایندهای موجود تاکید کردند.
با توجه به شروع فصل سرما و ضرورت آموزش دانش آموزان در مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن ،آقای مهندس فیروزی ،کارشناس شرکت گاز مطالبی را در مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن(مرگ خاموش) بیان نمودند و در ادامه سمینار آقایان دکتر علیپور، رئیس گروه کارشناسان سلامت دهان و دندان در مورد برنامه های سلامت دهان و دندان در مدارس، مهندس همتی در خصوص استعمال دخانیات و بهداشت محیط مدارس، دکتر یوسفی در مورد ایدز و آنفولانزا و خانم کوشا، کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان در مورد تغذیه در سنین مدرسه مطالبی را عنوان کردند
در پایان سمینار آقای سبز علی زاده رئیس محترم اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش اولویتهای آموزشی این اداره را به شرح زیر بیان و از مربیان بهداشت و کارشناسان نواحی و مناطق خواستند در اجرای بهتر برنامه ها با کارشناسان مراکز بهداشت همکاری نمایند.
1- آموزش بهداشت فردی،بهداشت محیط و دهان و دندان
2- خود مراقبتی در ابعاد سلامت جسمی،روانی،اجتماعی و معنوی
3- تغذیه (صبحانه سالم)