قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز : افزایش سلامت جامعه در گرو بالا بردن سواد بهداشتی و بینش مردم است .
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، بر این باور است که افزایش سلامت جامعه در گرو بالابردن سواد بهداشتی و بینش مردم است .
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، دکتر کار آموز در همایش "کمپین پیشگیری از اضطراب ، خشم و افسردگی، گفت: در گذشته بیماری های واگیر مردم را از پای در می آورد که با ایجاد شبکه های بهداشت و درمان، ارایه خدمات علوم پزشکی و افزایش سواد مردم توانستیم با این دسته از بیماری ها مقابله کرده و در زمینه مبارزه با بیماری های واگیر به عنوان یک الگو در سطح جهانی مطرح شویم .
وی افزود: امروزه با بیماری های غیر واگیر همچون سرطان، انواع سکته، دیابت، فشار خون، افسردگی و ... مواجه هستیم که ریشه در نوع رفتار مردم دارد که مقابله با این بیماری ها بسیار سخت است، چرا که نمی توان به یک روزه عادت چندین ساله همچون اعتیاد، کم تحرکی، استفاده از نمک زیاد در غذاها و ... را تغییر دهیم، همچنین این امکان وجود دارد که برنامه ما برای اصلاح این نوع بیماری ها پاسخ لازم را ندهد .
وی تاکید کرد: بیماری های امروزی در پی زندگی ماشینی، تغییر تمدن، پیشرف های اقتصادی و اجتماعی به وجود آمده است .
کار آموز با بیان اینکه اصلاح بیماری روانی بسیار سخت تر از دیگر بیماری هاست، گفت: تاثیر گذاشتن روی بیماری های روانی علم می خواهد .
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، بر این باور است که افزایش سلامت جامعه در گروی بالابردن سواد بهداشتی و بینش مردم است .
وی با بیان اینکه طبق آمار طرح پیمایش ملی در سال ۹۰، حدود ۲۳.۶ درصد افراد ۱۶ تا ۶۰ ساله یک یا چند اختلال روانی دارند، اظهار کرد: مهمترین مشکلات روان شناختی اختلالات روان پزشکی افسردگی، اضطراب، ناسازگاری و ... است .
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اعلام اینکه بیش از ۶۰ درصد افراد مبتلا به اختلالات روان پزشکی به خدمات بهداشتی و درمانی دسترسی ندارند، بیان کرد: در سال ۹۰ هر بیمار روانی ۷۶۴ هزار تومان برای خانواده و یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای جامعه بار مالی دارد .
ایشان با اشاره به اینکه در سند تدبیر و توسعه آذربایجان شرقی، پنج هسته ی کلیدی برای ارتقای سلامت جامعه، تعریف شده است افزودند تاکنون پنج کمپین: حذف نمکدان از سر سفره ها، کمپین استفاده از لبنیات، کمپین سیگار نکشیدن در جمع خانواده، کمپین افزایش تحرک و کمپین پیشگیری از استرس و افسردگی را برگزار کرده ایم .
کار آموز تاکید کرد: اعضای هریک از کمپین ها باید ابتدا اصلاح را از خود آغاز کنند .
گفتنی است، این برنامه با حضور مدیران روابط عمومی سازمانها و رابطین سلامت تمامی ادارات استان برگزار شد .