رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تبریز اظهار کرد : به همت خیرین، بزرگترین مرکز دیالیز استان تا دو ماه آینده راه اندازی میشود . به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز محمد حسین صومی در خطبه های پیش از نماز جمعه این هفته تبریز با اعلام این خبر گفت: به دنبال این هستیم که سیستم ارجاع را به درستی در بین پزشکان و مردم نهادینه بکنیم به طوریکه یک فرد برای مراجعه به پزشک متخصص از کانال پزشک عمومی وارد شود .
وی خاطر نشان کرد: برنامه ریزی های لازم برای احداث کلینیک های تخصصی دانشگاه با حضور متخصصین تمام وقت صورت گرفته و امیدوار هستیم تا پایان سال 13 کلینیک به مرحله بهره برداری برسانیم .
وی با بیان اینکه در طول سال جاری با بسیج مردمی سعی در شناسایی و کنترل عوامل مخاطره آمیز سلامت خواهیم داشت چرا که افزایش سطح سواد سلامت جامعه نقش مهمی در کنترل بیماریها دارد .
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راه اندازی پرونده الکترونیکی سلامت برای شهروندان گفت: مردم با دنبال دعوت مراکز سلامت مناطق تا پایان خرداد ماه برای تشکیل این پرونده مراجعه کنند .
وی با بیان اینکه در طول دو سال گذشته اقدامات موثری در حوزه سلامت کشور انجام گرفته است، افزود: در بیش از 95 درصد مراکز بهداشتی استان پزشک عمومی مستقر شده و اقدامات موثری در بحث سلامت شهروندان حاشیه شهرها صورت گرفته است .
وی خاطر نشان کرد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، هفته سلامت با شعار مبارزه با غلبه بر دیابت شروع شده است .
دکتر صومی ادامه داد : در کشور ما سالانه یک هزار و دویست تا یک هزار و ششصد میلیارد تومان برای کنترل و درمان بیماری دیابت هزینه میشود که آمار قابل توجهی است .
وی گفت: دیابت قندی یکی از علت های شایع قطع عضو می باشد ، در واقع کنترل عوارض این بیماری در جامعه پزشکی همواره مهم بوده است .
وی خاطر نشان کرد : اگر فردی تحرک کافی و تغذیه مناسبی داشته باشد حتی اگر از نظر ژنتیکی نیز مستعد باشد ابتلا به این بیماری را 11 سال به عقب می اندازد .
وی در پایان گفت فردی که مبتلا به بیماری دیابت باشد و توصیه های درمانی مناسب را جدی بگیرد طول عمر وی دو برابر فردی است که دیابت دارد ولی مسائل درمانی را جدی نمی گیرد .