تاریخ : دوشنبه 19 مهر 1395
کد 529

دکتر تبریزی: خودکشی پیامد فرآیند سبک زندگی فرد در طول

دوره های رشد فردی، اجتماعی و اقتصادی است

همایش آموزشی – توجیهی برنامه ثبت، گزارش و مدیریت موارد اقدام به خودکشی با شرکت مترون ها و سوپروایزرها و کارشناسان اورژانس مراکز آموزشی درمانی و بیمارستان های استان، کارشناسان مسئول سلامت روان شبکه های بهداشت و درمان در سالن جلسات مرکز بهداشت استان برگزار گردید.

دکتر تبریزی: خودکشی پیامد فرآیند سبک زندگی فرد در طول دوره های رشد فردی، اجتماعی و اقتصادی است و پیشگیری از آن نیز با چنین رویکردی طراحی و مبتنی بر شواهد آماری و مشارکت کامل بین بخشی مورد اقدام قرار گیرد

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان دکتر جعفر صادق تبریزی معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان در همایش آموزشی – توجیهی برنامه ثبت، گزارش و مدیریت موارد اقدام به خودکشی در مراجعین مراکز آموزشی درمانی و بیمارستانهای استان با اعلام این مطلب گفت: نبود اطلاعات درست و شواهد آماری در حوزه خودکشی و عوامل زمینه ای آن امکان برنامه ریزی و اقدام علمی و مبتنی بر شواهد علمی را از مسئولین و کارشناسان سلب می کند.

ایشان ضمن تبیین وضعیت همه گیر شناسی خودکشی در جهان، کشور و استان و انتقاد از تفاوت های ارائه آمار خودکشی در دستگاههای مسئول افزود: برای برنامه ریزی درست در جهت پیشگیری از خودکشی باید نسبت به ثبت و گزارش موارد اقدام به خودکشی مسئولانه و متعهدانه ایفای نقش کرد. در این میان نقش مراکز درمانی، بیمارستانها، بهزیستی، پزشکی قانونی، نیروی انتظامی و دادگستری های استان بسیار مهم و اساسی است.

وی یاد آور شد: باید بیمارستانها و مراکز درمانی ذیربط ضمن پذیرش و ارائه خدمات درمانی و مراقبتی لازم به مراجعین با اقدام خودکشی، اطلاعات مورد نیاز را به دقت تکمیل نموده و آن را جهت پیگیری و مراقبت بعدی توسط پزشکان و کارشناسان سلامت روان مجتمع ها و مراکز جامع سلامت،  در اختیار واحدهای مزبور قراردهند.

دکتر فخاری مشاور علمی برنامه های سلامت روان استان، خانم قاسم زاده کارشناس مسئول کشوری برنامه پیشگیری از خودکشی وزارت بهداشت به ترتیب در مورد اورژانس های روانپزشکی، اهمیت توجه به مدیریت موارد اقدام به خودکشی در مراجعین بیمارستانها و طرح کشوری پیشگیری از خودکشی و چالش های برنامه درسطح اجرا و راهکارهای رفع آن به صور مبسوط سخنرانی فرمودند.

دکتر فرح بخش روانپزشک و رئیس مرکز مطالعات و پژو هش های مرکز بهداشت استان نیز در زمینه تکنیک های مداخله در موارد اقدام به خودکشی برای مراجعین اروژانس مطالب لازم را ارائه نمودند.

اصل رحیمی رئیس گروه کارشناسان سلامت روان مرکز بهداشت استان در خصوص نحوه روند ثبت، گزارش و مدیریت موارد اقدام در مراجعین بیمارستانها، مراکز بهداشتی درمانی، بهزیستی و نیروی انتظامی را تبیین نموده و خواستار توجه جدی همکاران و مدیران بخش های درمان در این زمینه شدند.

در ادامه دکتر عبادی قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ضمن تبیین اهمیت پذیرش، ثبت، گزارش و مدیریت موارد اقدام به خودکشی در مراجعین مراکز درمانی استان تاکید کردند که همه افراد ذیربط در این حوزه باید با عزم جدی و تعهد سازمانی موضوع را مورد پیگیری قرارداده و مطابق فلوچارت پیشنهادی برنامه را در بیمارستانهای زیر مجموعه خود برنامه ریزی و مورد پیگیری قرار دهند.