دومین نشست تخصصی مدیریت دیابت با عنوان سیاستگذاران سلامت در حوزه دیابت به همت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مرکز کشوری مدیریت سلامت برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکترمحمد حسین صومی در دومین نشست مدیریت دیابت اظهار کرد: به منظور کاهش هزینه ها و کنترل به موقع بیماری ها نیاز به مدیریت پایدار در این حوزه وجود دارد و کنترل بیماری دیابت نیز همت دسته جمعی مسئولان ارائه دهنده ی خدمات و سازمان های مردم نهاد را می طلبد.
وی افزود: با وجود پاسخگویی و بهبود خدمات درمانی در دولت تدبیر و امید، نیاز به تلاش بیشتری برای جلب رضایت مردم است. دکتر صومی گفت: در هر ارزیابی باید بیمار دیابتی به طور کامل معاینه و بررسی شود و نباید تنها به تزریق انسولین اکتفا کرد. وی با تاکید بر ضرورت افزایش دستگاه های دیالیز برای بیمارانی که مبتلا به نارسایی کلیه ناشی از دیابت شده اند، بیان کرد: طبق اصول برای هر پنج بیمار دیالیزی باید یک دستگاه دیالیز وجود داشته باشد و با وضعیت موجود مبتلایان به فشار خون بالا و دیابت در کشور ما نیاز به بهبود ارائه ی خدمات در این حوزه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: پیشگیری، تشخیص به موقع و کنترل عوارض بیماری از جمله مواردی هستند که اگر به موقع عملیاتی نشوند، تزریق اعتبار تبعات منفی را جبران نخواهد کرد. درنشست تخصصی سیاستگذاران سلامت در حوزه دیابت که با حضور معاونین بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی شمالغرب کشور در مرکز ملی آموزش مدیریت سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد؛ معاون اجرایی و مدیر برنامه کشوری پیشگیری و کنترل دیابت وزارت بهداشت گفت: ۴۰ درصد از بیماران دیابتی هنوز شناسایی نشده اند.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، دکتر مهدوی در دومین نشست تخصصی مدیریت دیابت تبریز اظهار کرد: سند ملی غیرواگیر و سیاست های کلی وزارت بهداشت در سال ۹۴ با هدف کاهش ۲۵ درصدی مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط با آن تا سال ۲۰۲۵ تصویب و ابلاغ شد.
وی افزود: این سند در ابتدا ۹ هدف ملی داشت که چهار هدف سلامت روان، تغذیه، کاهش اسید چرب های ترانس و اعتیاد بعدا به آن افزوده شد. دکتر مهدوی با اشاره به هزینه های کلان ناشی از عوارض بیماری دیابت گفت: با اجرای سیاستهای کلی وزارت بهداشت و سند ملی غیرواگیر، امید است بیماران بیشتری شناسایی شده و هزینه های ناشی از عوارض دیابت کمتر شود . گفت: ثابت نگه داشتن شیوع دیابت و کاهش عوامل خطرساز، تهیه ی گایدلاین ها و طراحی برنامه های غربالگری، افزایش پوشش درمان دیابتی ها به ۷۰ درصد کل بیماران تا سال ۲۰۱۸ و بهبود خدمات و افزایش دسترسی به خدمات از جمله اهداف سند ملی غیرواگیر در حوزه ی دیابت است. وی افزود: ثبت ۱۰۰ درصدی بیماران دیابتی، تحت پوشش بیمه قرار گرفتن تمامی داروها و سرنگ ها و آموزش به ارائه دهندگان خدمت از سایر اهدافی است که دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر در راستای نیل به آن تلاش می کند.