تاریخ : يکشنبه 7 آبان 1396
کد 701

به مناسبت هفته ملی سلامت زنان ایرانی؛

به مناسبت هفته ملی سلامت زنان ایرانی؛
همایش پیاده‌روی کارکنان زن ادارات با محوریت " معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز" برگزار شد
همایش پیاده‌روی زنان شاغل در ادارات شهر تبریز با حضور جمعی از کارکنان زن دانشگاه علوم پزشکی تبریز و برخی ادارات و سازمانها از کنار فلکه مجسمه مادر پارک ائل‌گلی تبریز شروع و بعد از پیاده روی در دور استخر پارک ائل‌گلی خاتمه یافت. در حاشیه این همایش بانوان با انجام حرکات ورزشی به صورت نمادین "هفته ملی سلامت بانوان" را گرامی داشته و به شعار * ورزش ؛ نسخه رایگان سلامت بانوان * تاکید نمودند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حبیب قاضی‌زاده رئیس اداره تربیت بدنی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حاشیه این مراسم با تشریح فعالیت‌های دانشگاه در حوزه‌ی ورزشی، گفت: وزرش‌های صبحگاهی دانشگاه روزهای یکشنبه و پنجشنبه‌ی هر هفته برگزار شده و همچنین در سالن‌ها نیز انواع تمرینات ورزشی انجام می‌گیرد.
وی با بیان اینکه باید برای سلامتی خود در قالب "انجام ورزش" وقت بگذاریم، افزود: ورزش باید مستمر بوده و نباید مقطعی باشد . در عین حال با توجه به اینکه بیش از نصف کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تبریز "بانوان" هستند، از این‌رو باید بیشتر از گذشته به این موضوع پرداخت شود.
وی با اشاره به برگزاری کوهپیمایی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در روزهای سه شنبه‌ی هر هفته، تاکید کرد: باید ورزش را به عنوان یک فرهنگ در زندگی و جامعه خویش حاکم کنیم.
دکتر ناصر رهبری مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان نیز در حاشیه این مراسم با تاکید بر گرامیداشت هفته ملی سلامت بانوان و لزوم حساس سازی آحاد جامعه خصوصا مسئولین محترم به اهمیت نقش غیر قابل انکار ورزش در حفظ و ارتقای سلامتی، اظهار کرد: این همایش با هدف فرهنگ سازی ورزش بانوان در جامعه و اینکه ورزش در میان دیگر مشغله‌ها زندگی ماشینی گم نشود، برگزار شد.
وی ادامه داد:  بانوان شاغل در ادارات و سازمانها  با حضور در این برنامه، به فواید انجام فعالیتهای ورزشی ( به ویژه در بین زنان ) در سطح جامعه تاکید کردند .ضمن اینکه این همایش به احترام بانوان از کنار مجسمه‌ی مادر پارک ائل کلی تبریز شروع شد.
 در این همایش زنان شرکت کننده پس از انجام حرکات نرمشی و ورزشی، پیاده‌روی دسته جمعی خواهند داشت. خوشبختانه در استان ما بحث ورزش بانوان مقداری نمود پیدا کرده اما باید بیش از این مورد توجه قرار گیرد. اصولا زنان و به عبارتی بانوان ، مدیران خانه و خانواده هستند که گرایش آنان به ورزش موجب گسترش فرهنگ ورزش در بین خانواده ها و نهایتا جامعه می شود که آثار نهایی آن جز ارتقای شاخصهای سلامت و حرکت بسوی تندرستی نخواهد بود.
رهبری گفت: در کنار این همایش بسته های مختلف آموزشی شامل انواع کتاب‌ ، تراکت و پمفلت در موضوع انواع بیماری‌ها، نقش خودمراقبتی، تغذیه سالم و... بین زنان به عنوان گروه هدف همایش توزیع شد .
همچنین جوایز این همایش که به قید قرعه به شرکت کنندگان اهدا خواهد شد ، از نوع اقلام وزرشی است.
وی با بیان اینکه هر کدام از روزهای هفته ملی سلامت بانوان با عنوان ویژه‌ای نامگذاری شده است که هر کدام نقش مثبت ورزش را در پیشگیری از بیماری‌های مختلف از جمله بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان، آرتروز، یائسگی، سرطانها و ..... ، حتی تامین سلامت روان نشان می دهد بطوریکه ثابت شده است اجرای ورزش‌های دسته‌جمعی و گروهی موجبات شادابی فردی و جمعی را فراهم می‌‌آورد.
وی تاکید کرد: امسال با حمایت ریاست و همکاری ستاد مرکزی دانشگاه، همچنین همراهی مسئولین امور بانوان استانداری از تمامی سازمان ها و ادارات کل استان برای حضور موثر در این همایش دعوت شده بود تا این مراسم با شکوه و تاثیرگذاری بیشتری برگزار شود.
دکتر رهبری با تشریح برنامه‌های مختلف معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای بانوان اضافه کرد: مشابه این همایش در کلیه شهرستانهای تابعه استان انجام گرفته است که در برخی موارد شامل برنامه‌هایی چون کوه‌ پیمایی، مسابقات ورزشی، کمپین‌های مختلف بهداشتی، تغذیه سالم ، انجام مراقبتهای بهداشتی سلامت میانسالان مثل کنترل فشارخون، اندازه گیری قد و وزن ، آزمایشات پاراکلینیکی و برگزاری کلاسهای آموزشی بوده است.
گفتنی است در پایان همایش، جوایزی به قید قرعه به تعدادی از شرکت کنندگان اهدا گردید.