تاریخ : پنجشنبه 16 آذر 1396
کد 718

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت : آمار مبتلایان به HIV در استان ما در مقایسه با سایر استان‌ها بسیار کم است

...
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد: آمار مبتلایان به HIV در استان ما در مقایسه با سایر استان‌ها بسیار کم است
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، دکتر محمد حسین صومی در همایش تقدیر از فعالان ایدز و سلامت اظهار کرد: خوشبختانه امروز تمامى مسئولين ارشداستانى، هم جناب استاندار، هم امام جمعه محترم و هم تمامى مسئولين دركنار نظام سلامت هستند. مابايد سرعت خودمان را براى مقابله با ايدز بيشتر كنيم.
 
وی افزود: تمامی تلاش ما در حوزه‌ی سلامت، آموزش به انسان‌ها برای ایجاد رفتار مناسب در آنان است. ولی باید توجه داشت که مخاطرات مختلف همواره انسان را تهدید می‌کنند. از این رو والدین باید فرزندان خود را طوری تربیت کنند که در مواجهه با مخاطرات، رفتار درستی از خود بروز دهند.
وی در ادامه با تاکید بر نقش هوشیاری در کنترل بیماری ایدز و آلودگی به ویروس HIV گفت: در اکثر موارد دیدگاه مثبتی نسبت به کسانی که در خصوص راه‌های پیشگیری از آلوده شدن به این ویروس تلاش و صحبت می‌کنند، وجود نداشت که امروزه این دیدگاه تا حدودی تعدیل شده است.
وی با اشاره به مزیت‌های طرح تحول سلامت ادامه داد: خوشبختانه اجرای این طرح سبب غربالگری بسیاری از بیماری‌ها از جمله سل و عفونت ویروسی HIV شد.
دکترصومی با بیان این که آمار مبتلایان به HIV در استان ما در مقایسه با سایر استان‌ها بسیار کم است، بیان کرد: طبق بررسی‌های به عمل آمده، آمار مبتلایان در استان ما ممکن است تا دو برابر نیز افزایش پیدا کند و با تشخیص به موقع می‌تواند هزینه‌های بعدی را کاهش داد.
وی با تاکید بر نقش سازمان‌های مردم نهاد در آموزش و پیشگیری گفت: اگر هرکس مسئول آموزش به خود و دیگران باشد، تغییرات مثبتی در این خصوص احساس خواهد شد.
بنا بر همین گزارش  سردار علی نصرتی در همایش تقدیر از فعالان ایدز و سلامت تاکید کرد: یکی از  مشکلات کشور در دهه‌های اخیر، مشکلات مدیریتی بوده و هنر یک جامعه‌ی توسعه‌ یافته پیش‌بینی است که ما کم‌تر از آن استفاده می‌کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: مواد مخدر، چهارمین بحران در جهان است که هیچ بحرانی به این اندازه خانواده‌ها و افراد را درگیر نکرده است.
وی افزود: ۱۷۰ کشور درگیر این قصه‌ی پرغصه بوده و کشور ما نیز در راه مبارزه با مواد مخدر حدود چهار هزار شهید تقدیم کرده است.
وی بیان کرد: مواد مخدر اولین اولویت در میان آسیب‌های اجتماعی در استان ما است و طبق آخرین شیوع شناسی که در سال ۹۴ انجام گرفته است، مصرف مواد مخدر در طول دو سال گذشته دو برابر شده و به سوی صنعتی شدن تغییر ماهیت داده است.
سردارنصرتی با اشاره به نقش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تبریز در طی سال‌های اخیر همکاری بسیار خوبی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی داشته است که این همکاری در مرکز ماده ۱۶ نیز به وضوح مشخص است.
سردارنصرتی به رشد روزافزون استفاده از فضای مجازی اشاره کرد و گفت : استفاده نامناسب از فضاهای مجازی در ایجاد آسیب های اجتماعی بی تاثیر نبوده است و ما باید فرهنگ استفاده از این فضاها را به نوجوان، جوانان و افراد جامعه آموزش بدهیم .
همایش تقدیر از فعالان ایدز و سلامت به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با حضور مسئولان استانی در مرکز بهداشت استان آذربایجان شرقی برگزار شدـ
همچنین در پایان این همایش از فعالان ایدز و سلامت استان تقدیر شد.