قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی تبریزتاکید کرد: برآورد مخاطرات تهدیدکنندهی سلامتی مردم یکی از وظایف اصلی نظام سلامت است
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر علیاکبر طاهری اقدم در سمینار برنامه جامع مخاطرات سلامت بحران خشکی دریاچه ارومیه(آمادگی نظام سلامت) با تاکید بر نقش مهم و تاثیرگزار نظام سلامت در ارائهی راه حل و برآورد میزان تاثیر خشکی دریاچه بر سلامت مردم گفت: دانشگاههای علوم پزشکی حاشیهی دریاچه، عقلا و حتی ائمهی جمعه نیز میتوانند در این راستا مشارکت و همفکری کنند.
دکتر علیاکبر طاهری اقدم با تاکید بر اینکه برآورد مخاطرات تهدیدکنندهی سلامتی مردم یکی از وظایف اصلی نظام سلامت است که میتوان به منظور تحقق آن از خیرین پژوهشی بهره گرفت؛ چرا که بیماریهای غیرواگیر نیازمند پژوهشهای بسیاری هستند.
وی با اشاره به نتایج تحقیقات به عمل آمده و شرایط مشابه در سایر کشورها بیان کرد: خشکی دریاچهی ارومیه حدود ۱۴ میلیون نفر در استانهای مختلف کشور و حتی کشور آذربایجان را نیز درگیر خواهد کرد. درجهی شوری بالای دریاچهی ارومیه و خشکی آن سبب افزایش نمک در حاشیهی دریاچه و طوفان نمک خواهد شد که احیای آن با بارش برف و باران ممکن میشود؛ در حالی که آمارها از کاهش ۵۰ درصدی میزان بارندگیها در پنجاه سال گذشته خبر میدهد و این نکته نیز نیازمند رعایت الگوی درست مصرف آب توسط شهروندان است.
دکترطاهری اقدم با تاکید بر نقش مردم در پیشگیری از بیماریها خاطرنشان کرد: هر جا که مردم با آگاهی در امور مختلف مشارکت کردهاند، نتیجهی بهتری به دست آمده که مصداق این تجربه در هشت سال دفاع مقدس ثابت شده است و در این موضوع نیز باید از مشارکت مردم بهرهمند شویم.
قائم مقام دانشگاه افزود: همه ی مدیران و تصمیم گیران جامعه بایستی مشکلات دریاچه ارومیه را جزء الویت های کاری خود بدانند چرا که با خشکی آن، همه و بخصوص سلامتی آحاد مردم به خطر خواهد افتاد. امید است با اتخاذ تصمیمات کارشناسانه بتوانیم بر مشکلات ناشی از خشکی دریاچه ارومیه فائق آئیم
.
گفتنی است سمینار برنامه جامع مخاطرات سلامت بحران خشکی دریاچه ارومیه(آمادگی نظام سلامت) به میزبانی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مرکز بهداشت استان برگزار شد.