تاریخ : شنبه 30 دي 1396
کد 743

دلیل خشکی دریاچه‌ی ارومیه تا کنون مشخص نشده است!/طوفان‌های گرد و غبار می‌توانند کل کره‌ی زمین را دور بزنند

...
مدیرگروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز:
دلیل خشکی دریاچه‌ی ارومیه تا کنون مشخص نشده است!/طوفان‌های گرد و غبار می‌توانند کل کره‌ی زمین را دور بزنند
مدیرگروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد: دلیل خشکی دریاچه‌ی ارومیه تا کنون مشخص نشده است!
 دکتر رضا دهقان‌زاده ریحانی در سمینار برنامه جامع مخاطرات بحران خشکی دریاچه ارومیه (آمادگی نظام سلامت) با بیان این مطلب اظهار کرد: هیچ منبع اطلاعاتی درست و دقیقی برای ارائه‌ی دلایل مستند در زمینه‌ی خشکی دریاچه‌ی ارومیه وجود ندارد.
وی در ادامه با بیان این که طوفان‌های گرد و غبار می‌توانند تا ۲۰ هزار کیلومتر راه بپیمایند، عنوان کرد: طوفان‌های گرد و غبار فاصله‌ای نمی‌شناسند و می‌توانند کل کره‌ی زمین را دور بزنند.
وی تاکید کرد: طبق تحقیقات به عمل آمده کروم، آرسینک و نیکل از جمله فلزات و عناصر سنگین موجود در طوفان‌های گرد و غبار و آب‌های آلوده‌ی برخی دریاچه‌ها هستند که همواره به عنوان عوامل اصلی سرطان‌زا مطرح شده‌اند.
دکتردهقان‌زاده افزود: بنا به مطالعات انجام شده در روی زمین‌های کشاورزی حوضه‌ی آبریز دریاچه‌ی ارومیه، حدود یک هزار و ۸۰۰ تن سموم شیمیایی مصرف شده که بخش زیادی از آن وارد دریاچه شده است.
وی در ادامه با بیان این که تنها دلیل تغییر شرایط آب و هوایی عوامل انسانی هستند، گفت: تغییرات آب و هوایی، ناشی از رفتار نادرست انسان با طبیعت و زمین است. تغییر الگوهای بیماری‌های واگیر  و غیرواگیر، به خطر افتادن امنیت غذایی، جابه‌جایی و مهاجرت، افزایش استرس و تنش‌های ناشی از درجه حرارت، تغییر در کاربری زمین، آلودگی هوا و تغییرات اکولوژیکی از دیگر عواملی هستند که بر روی تغییرات آب و هوایی نقش داشته و همگی سلامت جسمی و روانی مردم را به صورت مستقیم و غیر مستقیم تحت تاثیر قرار می‌دهد.
مدیرگروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به این که بیش از هفت میلیون مرگ در  سال ۲۰۱۴ منتسب به آلودگی هوا است، بیان کرد: این عامل، جزو عوامل اصلی ایجاد سرطان از سال ۲۰۱۶ به شمار می آید و تنفس هوای آلوده تفاوتی با استنشاق بخارات سمی بنزین یا آرسنیک ندارد.
وی در پایان با تاکید بر این که زمان مورد نیاز برای جلوگیری از طوفان نمک در کشورهای خارجی که در شرایط مشابهی قرار دارند، حدود ۲۵ سال برآورد شده است، خاطرنشان کرد: کاشت علوفه‌های مقاوم به شوری، راه‌اندازی سیستم‌های مانیتورینگ کافی برای اندازه گیری ذرات، تقویت سیستم برآوردکننده‌ی مخاطرات بهداشتی و زندگی سالم و استفاده از انرژی‌های پایدار از جمله راهکارهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
گفتنی است سمینار برنامه جامع مخاطرات سلامت بحران خشکی دریاچه ارومیه(آمادگی نظام سلامت) به میزبانی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مرکز بهداشت استان برگزار شد.