تاریخ : چهارشنبه 18 بهمن 1396
کد 755

دکتر رئیسی معاون بهداشت وزیر: اگر کسی به تبریز سفر کند میتواند به ثمرات اجرای طرح تحول سلامت پی ببرد

...
دکتر رئیسی به همراه هیئت همراه با حضور در جلسه هیئت رئیسه دانشگاه ضمن ابراز خوشحالی از حضور در تبریز به حس خوب از این سفر اشاره کرد و ضمن تقدیر و تشکر از مجموعه مدیریت و کارکنان خدوم این دانشگاه در اجرای طرح تحول نظام سلامت و همکاران بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی به بیان خلاصه ای از بازدیدها و تبین سیاستهای وزارت بهداشت در حوزه بهداشت پرداختند.
ایشان با بیان اینکه امروز اگر کسی به تبریز سفر کند میتواند به ثمرات اجرای طرح تحول سلامت پی ببرد، افزود، هر طرحی نیاز به بازبینی دارد تا به بیشترین کارایی و اثر بخشی برسد. در امر بهداشت نیز بعد از پایش بسته های خدمتی، الگوی نوین و اثربخش تری اجرا خواهد شد که در اصل، استراتژی فرقی نکرده و ثابت است.
ایشان با بیان اینکه یک باور اشتباه در شروع طرح تحول سلامت وجود داشت با این عنوان که با اجرای طرح تحول سلامت، در حوزه درمان بیشتر از حوزه بهداشت کار شد؛ که این تلقی اشتباه بوده و آنچه که باعث به چشم آمدن تحولات در درمان شده و منجر به این تلقی شد این بود که در حوزه درمان عقب ماندگی های زیادی نسبت به بهداشت داشتیم، لذا با وجود اینکه هم در بهداشت و هم در درمان کارهای خوبی انجام یافت درمان بیشتر جلب توجه نمود.
مثلا در همین تبریز قرار بود ۱۱۳ تخت ویژه اضافه گردد ولی با همت مسئولان ۲۵۰ تخت ویژه به ظرفیت استان افزوده شده است ولی با این وجود در همین ساعت تخت ICU خالی وجود ندارد.
ایشان ادامه دادند ما در بحث بهداشت شبکه های ملی بهداشتی درمانی منسجمی  از خانه بهداشت روستایی تا مراکز شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر داشتیم  و با مدل پزشک خانواده و نظام ارجاع در این شبکه ها کارهای خوبی انجام یافته که قابل ارزیابی است.
دکتر رئیسی گفت: مثلا امروز در بازدید از مراکز بهداشتی تبریز، اعضاء تیم سلامت را پرتلاش و خسته ناپذیر، پزشکانی علاقمند و مسلط به امور، مراقبین بهداشت آگاه و کارکنان پرتلاشی، فرآیندها مشخص، ساختار منظم، و هرکس میداند کارش چیست و جایش در این سیستم و شبکه کجاست. سیستم یک سیستم پخته و جا افتاده بوده و کارها به خوبی انجام میشد، البته این بدین معنی نیست که نیاز به ارتقا نداریم.
دکتر رئیسی ادامه داد، مشکل ما در بهداشت این بود که این شبکه ملی از روستا شروع شده بود ولی در شهرها متوقف شده بود و ما باید کار ناتمام بیست ساله را در این دوره تمام میکردیم.
وی با بیان اینکه در برنامه های ۴و۵و۶ توسعه تکلیف اجرای برنامه پزشک خانواده و استقرار نظام ارجاع هست تا هزینه ها را در سطح ۲و۳ کاهش دهیم افزود این حرفی است که همه می گویند. ولی از ملزومات آن تمام کردن کار ناتمامی از ۲۰ سال قبل بود که گفته شد.
ایشان تاکید کرد با وجود  مهم بودن پزشک خانواده و نظام ارجاع مهمتر از این دو مقوله تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای ۷۰ میلیون نفر است. پرونده ای که اطلاعات پزشکی و بهداشتی درمانی افراد  از قبل از تولد تا حال حاضر آنها، بصورت تمام کمال در آن موجود باشد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: پرونده الکترونیک کامل در سیستم سلامت کشور نداریم طبق بررسی همکاران IT برای تشکیل این پرونده برای مردم باید بیش از پانزده سامانه و پرتال به هم وصل شوند.
ایشان با خاطرنشان کردن تفاوت سامانه  با پرونده الکترونیک سلامت گفت سامانه هر اسمی میتواند داشته باشد ولی هدف تشکیل پرونده الکترونیک است تا با اعمال گایدلاین های درمانی در پرونده های  الکترونیک در آن پرونده ها مدیریت هزینه های اضافی صورت گیرد. ایشان تاکید کرد این امر از اولویت (۱) در اثربخشی و کارایی بسته های بهداشتی و سیاستهای وزارتی خواهد داشت.
ایشان با مثال زدن تعداد استاندارد انجام آزمایش هموگلوبین A1C (ای وان سی) برای یک بیمار دیابتی که طبق گایدلاین ها و تایید بیمه ها ۴ بار در سال است. بدلیل نبود پرونده الکترونیک و حفظ سابقه و مراجعه پزشکان معالج برای رویت آن چندین بار در سال برای یک فرد درخواست میشود که بار مالی اضافی و بی مورد برای مردم، بیمه ها و نظام سلامت دارد. و این نقیصه در استقرار کامل پرونده الکترونیک برای تمام شهروندان ایران قابل حل است.
ایشان در پایان دکتر صومی را نیز از معدود روسای پرتلاش و توانمندی دانستند که وقت زیادی را صرف پیگیری و اقدامات دانشگاه گذاشته اند.