تاریخ : دوشنبه 31 ارديبهشت 1397
کد 793

بزرگداشت روز جهانی آسم

شعار سال 2018 روز جهانی آسم : «هرگز زود نیست، هرگز دیر نیست، در همه حال باید به فکر بیماری های مجاری تنفسی بود» .

جلسه بازآموزی آسم در تاریخ 20/2/97 با همکاری اساتید محترم گروه ریه دانشگاه علوم پزشکی در سالن اجتماعات مرکز بهداشت استان با شرکت حدود 200 نفر از پزشکان شاغل در شبکه های بهداشت و درمان، پزشکان متخصص داخلی وفوق تخصص ریه برگزار گردید.
در راستای بزرگداشت روزجهانی آسم  ضمن برگزاری برنامه ویژه این روز، جلسه بازآموزی آسم در تاریخ 20/2/97 با همکاری اساتید محترم گروه ریه دانشگاه علوم پزشکی در سالن اجتماعات مرکز بهداشت استان با شرکت حدود 200 نفر از  پزشکان شاغل در شبکه های بهداشت و درمان، پزشکان متخصص داخلی وفوق تخصص ریه برگزار گردید. در این جلسه راههای پیشگیری، کنترل و مراقبت بیماری آسم و تازه های آن توسط اساتید محترم دانشگاه تدریس گردید. پذیرایی و ناهار بازآموزی  را شرکت دارویی عبیدی  متقبل شده بودند. جلسه از ساعت 8 صبح  با خیرمقدم گویی و بیان اهداف جلسه توسط رییس گروه پیشگیری و مراقبت بیماری های غیرواگیر  شروع و  با سخنرانی حدود 10 نفر از اساتید محترم ریه تا ساعت  15ادامه داشت.
آسم، شایع‌ترین بیماری مزمن ریوی بویژه در کودکان است. در عین حال بیشترین مرگ‌ و میر ناشی از آسم و 90% مرگ و میر ناشی از COPD در کشورهای با درآمد پایین و متوسط روی می‌دهد. علاوه بر هزینه‌های غیرمستقیم بیماری‌های مزمن تنفسی مانند غیبت از حضور فعالانه در محیط کار و تحصیل و کاهش فعالیت‌های اجتماعی و ...، هزینه‌های مستقیم یا به عبارت دیگر هزینه‌های بستری و دارو نیز از اهمیت فوق‌العاده برخوردار هستند. تحقیقات نشان می‌دهد علاوه بر استعداد ژنتیکی، تغییرات ایجاد شده در محیط زندگی فرد شامل آلودگی‌های زیست محیطی، تنوع بیماری‌های عفونی به‌واسطه حضور در مهدکودک‌ها، تغییر عادات رژیم غذایی، سامانه‌های تهویه محیط مسکونی و از همه مهم‌تر دود سیگار و سایر دخانیات در افزایش شیوع بیماری آسم مؤثر بوده‌اند. روند رو به رشد زندگی شهرنشینی و تغییر سبک زندگی مردم، روند تخریب جنگل‌ها و کاهش سرانه جنگل، توسعه روزافزون آلاینده‌های زیست - محیطی، تشدید آلودگی هوا، روند رو به رشد مصرف دخانیات و کاهش سن شروع مصرف آن، تغییر باورهای فرهنگی جامعه و گرایش به مصرف قلیان و رواج استفاده از دخانیات در بین زنان ازجمله عوامل تشدید کننده شیوع بیماری آسم و سایر بیماری‌های تنفسی مزمن در کشور ما می‌باشد.
 تشخیص و درمان دیرهنگام، غلط بودن یا ناقص ماندن درمان و عدم دسترسی به دارو، فقر فرهنگی و اقتصادی، اختلالات روانی و اجتماعی، نوع رژیم غذایی، چاقی، استرس و هیجانات فردی ناشی از زندگی شهرنشینی نیز از عوامل مؤثرند.
در جهان بیش از  334 میلیون نفر به آسم، 210 میلیون نفر به بیماری مزمن تنفسی و 400 میلیون نفر به رینیت آلرژی مبتلا هستند.آسم یک بیماری التهابی، مزمن مجاری هوایی است که خس خس، سرفه و تنگی نفس از نشانه ‌های رایج این بیماری می باشد.