تاریخ : يکشنبه 28 مرداد 1397
کد 809
کارگاه آموزشی پیشگیری از خودکشی برای کارشناسان مسئول و کارشناسان سلامت روان و رفتار شهرستانها برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، اصل رحیمی مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد مرکز بهداشت استان، ضمن خیرمقدم و بیان اهداف  آموزشی این کارگاه؛ به آمار های جهانی و کشوری خودکشی اشاره نموده و با مقایسه  آمارهای ارسالی شهرستان ها در سالهای 95 ، 96 و سه ماهه اول سال 97، اهمیت تداوم بهبود ثبت و گزارش گیری موارد خودکشی را مجدداٌ یاد آوری نمودند. همچنین تاکید کردند تا روانشناسان شاغل در مراکز سلامت بر اساس فرم های مربوطه و سامانه سیب نسبت به پیگیری و مراقبت افراد اقدام کننده به خودکشی و نیز خانواده اقدام کنندگان اعم از فوتی و نجات یافته به طور جدی اقدام کنند. ایشان توانمند سازی روانشناسان در بدو خدمت در ستاد شهرستان ها را مورد تاکید قرار داده و  لزوم تحویل جزوات و دستورالعمل های مربوطه، به صورت حضوری و چهره به چهره را از موارد مهم و اساسی آموزش  دانستند.
گفتنی است در این کارگاه به ترتیب دکتر فرح بخش، روانپزشک و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر باباپور روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز، دکتر شالچی روانشناس و عضوهیئت علمی دانشگاه شهید مدنی تبریز در زمینه های مرتبط با رفتارهای خودکشی( دلایل اصلی و اولیه خودکشی و و گروههای در معرض خطر و عوامل موثر در این اختلال، مداخلات موثر در اقدام کنندگان به خودکشی، رسانه و اثرات آن بر افزایش یا کاهش خودکشی) به صورت مفصل بحث و آموزش دادند.
در ادامه این نشست اصل رحیمی مدیرگروه سلامت روان مرکز با تبیین برنامه عملیاتی خودکشی تاکید کردند که باید براساس اهداف اختصاصی و فعالیت های مندرج در برنامه ملی کشوری، شاخص های موردانتظار رصد و نسبت به تحقق آن اقدام و پیگیری شود.
به گزارش روابط عمومی مرکز در ادامه این کارگاه، بهزاد وحیدنیا، معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان در خصوص همکاری های فی مابین نظام سلامت و مراکز بهزیستی در حوزه پیشگیری و مدیریت آسیب های اجتماعی به ویژه پیشگیری از خشونت و خودکشی برنامه های جاری را تبیین نمودند. با توجه به سئوالات متعدد شرکت کنندگان در این کارگاه در خصوص مشکلات موجود در روند همکاری ها مقرر شد ضمن تشکیل کمیته کاری مشترک نسبت به بررسی وتسهیل همکاری ها اقدام گردد.
پایان بخش این کارگاه، آموزش و توجیه دستورالعمل ثبت موارد خودکشی  در پورتال وزارتی و فایل اکسل، گزارش دهی و برخی مشکلات در این زمینه بود که توسط آقای حسن پور کارشناس برنامه پیشگیری از خودکشی مرکز بهداشت استان توضیحات لازم را ارائه گردید.