تاریخ : سه شنبه 28 اسفند 1397
کد 883

برگزاری سمینار پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبت از مسمومیت حاد با فرآورده های الکلی در مرکز بهداشت استان

برگزاری سمینار پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبت از مسمومیت حاد با فرآورده های الکلی در مرکز بهداشت استان

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، این سمینار با مشارکت استانداری آذربایجانشرقی ....
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، این سمینار با مشارکت استانداری آذربایجانشرقی و با حضور بیش از 200 نفر از پزشکان خانواده، پزشکان مراکز اورژانس شبانه روزی و روانشناسان مراکز سلامت با هدف تبیین وضعیت مسمومیت حاد با فرآورده های الکلی و راهبردهای پیشگیری، تشخیصی و درمانی و مراقبتی از افراد مبتلا 27 اسفند مرکز بهداشت استان برگزارگردید.
در این جلسه دکتر طاهر اقدم، قائم مقام رئیس دانشگاه و معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه متاسفانه به دلیل آسیب های اجتماعی و پایین بودن سواد سلامت در ماه های اخیر با موارد زیادی از مسمومیت های حاد با الکل بوده ایم به طوری که در شهرستان های مختلف نزدیک به 150 مورد مسمومیت با الکل داشتیم که از این تعداد 5 فوتی، 4 نفر مبتلا به مشکلات بینایی و 26 دیالیزی شده اند. دکر طاهر اقدم در ادامه نقش همکاران حوزه سلامت در جهت افزایش آگاهی، مراقبت به موقع و نیز ارائه خدمات توانبخشی به مبتلایان مهم و ضروری دانسته و تاکید داشتند که با درنظر گرفتن  اینکه در روزهای آینده به دلیل قرار گرفتن در عید نوروز و سایر روزهای شاد و افزایش مراسم های گوناگون احتمال برخی مسمومیت ها زیاد است گوش به زنک بودن، افزایش مداخلات پیشگیری را در مراکز سلامت، مراکز ذرمان و اورژانس مورد تاکید قرار دادند. 
در ادامه این سمینار اساتید پزشکی قانونی و گروه روانپزشکی و نیز مرکز فوریت های پزشکی ( مدیریت پدافند عامل) ضکن سخنرانی در زمینه غربالگری، تشخیص، درمان و مراقبت از جمعیت تحت پوشش مراکز سلامت به ارائه سخنرانی علمی و تخصصی پرداختند.
در پایان این سمینار، مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت استان با اشاره به برنامه ریزی های مشترک مرکز بهداشت استان و مرکز فوریت ها و معاونت درمان، راهبرد برنامه ریزی و مدیریت هماهنگ مسمومیت های حاد با فرآورده های الکلی در شهرستان ها را مورد تاکید قرارداده و افزود؛ آسیب های اجتماعی به طورعام و بحث مسمومیت با متانول به طور خاص باید مبتنی بر هم گرایی و مشارکت تیمی در سطح شهرستان با همکاری عوامل ذیربط داخل بخش سلامت( اورژانس، بیمارستان ها و مراکز سلامت) و خارج بخش سلامت( فرمانداری، دادگستری، نیروی انتظامی و سایر ارگان های ذیربط) برنامه ریزی و مدیریت گردد. اصل رحیمی در این ارتباط نقش حوزه سلامت را در چهر محور اساسی  پیشگیری، درمان، کاهش آسیب و درمان های نگهدارند توصیف نموده و اهمیت ارزیابی اولیه و ارجاع به موقع جمعیت در معرض خطر را خاطر نشان کردند. ایشان در ادامه نقش پزشکان خانواده و مراقبین سلامت و روانشناسان مراکز سلامت را به عنوان اولین نقطه تماس با مردم در فرآیند تشخیص و درمان تبیین و مورد تاکید قراردادند.