به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه ، نشست خبری فشار خون بالا با ...
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه ، نشست خبری فشار خون بالا با حضور دکتر صومی رئیس دانشگاه و دکتر درستی معاون بهداشت و دکتر حسینی اقدم مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دکتر شعربافی رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر استان و با حضو ر اصاحب رسانه دردانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد
در این نشست دکتر محمدحسین صومی در خصوص اطلاع رسانی بسیج ملی کنترل فشار خون اظهار کرد: در کل حوزه دانشگاه علوم پزشکی و مجموعه وزارت بهداشت از کمپین و پویشهایی مرتبط با خطرات و عوامل آن داریم تا با تبیین آن مردم آگاه شوند.
وی افزود: همزمان با روز جهانی فشار خون بالا مقرر شده تا همه به عرصه آمده و از تمام امکانات داخلی و خارجی سازمان برای شناسایی و کنترل مناسب آن استفاده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: نامهای از وزارت بهداشت به رئیس جمهور ارسال شده و رئیس جمهور دستور اکید به انجام این پویش را داد.
|
|
یک میلیارد و ۳۰ میلیون نفر مبتلا به فشار خون بالا در جهان/ ۹۷ هزار نفر مبتلا به فشار خون در ایران
وی به مرگ منتسب به فشار خون بالا در سطح جهان اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۱۷، ۱۰ میلیون نفر جان خود را به خاطر فشار خون بالا از دست داده و نزدیک به یک میلیارد و ۳۰ میلیون نفر مبتلا به فشار خون بالا هستند.
دکتر صومی خاطرنشان کرد: در ایران ۹۷ هزار نفر در سال ۲۰۱۷ بر اثر بیماریهای فشار خون جان خود را از دست داده که این رقم در تبریز نزدیک به ۵ هزار نفر است که مستقیماً با عارضه فشار خون جانشان را از دست دادهاند.
وی ادامه داد: بیماری فشار خون بالا اصلیترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماریهای قلبی، بیماریهای مزمن کلیه و سکته مغزی در جهان و ایران است.
یک سوم جمعیت بزرگسال ایران از فشار خون بالا رنج میبرند / افزایش ۳ برابری مبتلایان به فشار خون در ایران
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان کرد: بر اساس پیمایش ملی در سال ۲۰۱۶ حدود یک سوم جمعیت بزرگسالان ایران از فشار خون بالا رنج میبرند.
وی ابراز کرد: فشار خون سیستولیک بالاتر از ۱۴۰ میلیمتر جیوه و دیاستولیک بالاتر از ۹۰ میلیمتر جیوه تعریف درست فشار خون است.
دکترصومی با بیان اینکه حداقل آمارها نشان از آن دارد که از میان ۱۶ میلیون بیمار فقط ۶۰ درصد آنها از بیماری خود اطلاع دارند، تصریح کرد: متاسفانه فقط نیمی از بیماران برای کنترل بیماری خود دارو دریافت میکنند و یک پنجم آنها کنترل صحیحی دارند.
وی افزود: فقط ۱۹ درصد از بیماران فشار خون بالا بهخوبی کنترل میشوند که البته از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ شیوع پرفشاری خون در ایران حدود ۳ برابر شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز متذکر شد: متاسفانه فشار خون بالا بدون علائم است و به عبارتی عامل مرگ خاموش محسوب میشود، از اینرو قبل از اینکه عارضهای بگذارد باید، شناسایی شود.
وی ادامه داد: عارضه در مغز و قلب از جمله عوارض فشار خون بالا میباشد.
دکترصومی با اشاره به اینکه فشار خون در بین زنان بیش از مردان است، ادامه داد: درمان مرتبط با فشار خون بالا به تفکیک جنسیت در استان نشان میدهد که فقط ۴۰ درصد افراد مبتلا به فشار خون دارو دریافت میکنند./
زنان بیشترین مبتلایان به فشار خون در ایران
وی به آمار فشار خون بالا از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۵ ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: فشار خون در سال ۱۹۹۰ در بین زنان ۱۰/۴ بود که در سال ۲۰۱۵ به ۲۹/۴ رسیده است و این آمار در مردان ۸/۹ درصد بود که به ۲۴/۷ رسیده است و پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۵ زنان مبتلا به فشار خون بالا به ۴۰/۶ و مردان به ۳۴/۵ برسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز اذعان داشت: فشار خون در کشورهای پیشرفته کنترل شده است و افزایش در کشورهای کمتر توسعه شده وجود دارد.
۲۱۸ هزار نفر در تبریز مبتلا به فشار خون هستند
وی با بیان اینکه آمار کشوری بیماران فشارخونی در سامانه سیب ثبت میشود، افزود: ۲۱۸ هزار نفر از طریق ۱۸ شبکه بهداشت و درمان شناسایی شده که این تعداد در مراغه 16 هزار و 956 نفر و در دانشکده سراب 3 هزار و 111 نفر است.
وی خاطرنشان کرد: استان آذربایجانشرقی دومین استان بعد از شیراز است که بهترین عملکرد در شناسایی فشار خون بالا را دارد.
مصرف نمک در آذربایجانشرقی 2.5 برابر سایر استانها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به فرضیهای مبنی بر اینکه فشار خون با نمک ارتباط دارد که البته این نظریه صحیح است، تصریح کرد: این فرضیه حاکی از آن است که حتما شهرهای اطراف دریاچه ارومیه به خاطر خشکی دریا با مشکل فشار خون بالا روبه رو خواهند بود که البته آمار مرتبط با میزان مصرف نمک در آذربایجانشرقی ۲/۵ برابر جاهای دیگر است.
وی گفت: طبق ابلاغیه وزیر بهداشت بسیجی در رابطه با فشار خون تشکیل یافت که گام اول آن اطلاعرسانی به مردم است تا آنها متوجه شوند که هرگونه فشار خون بالایی به صورت مزمن تاثیر سویی به اُرگانهای بدن انسان دارد و هدف اصلی تغییر رفتار مردم نسبت به این موضوع است.
استفاده از ظرفیت کودکان برای کاهش بیماریهای ناشی از فشار خون بالا
دکتر صومی توضیح داد: گاهی میدانیم که سیگار مضر است ولی اعتقادی به آن نداریم به طوریکه ما دکتری داشتیم که سیگار میکشید و معتقد بود که پدرش ۹۰ سال سیگار کشید ولی هیچ اتفاقی برایش نیافتاده بود در حالیکه روزی نوهاش از بوی او خوشش نیامده بود و منجر به ترک سیگار شد، از اینرو میتوان همانند طرح همیار پلیس در بین کودکان از ظرفیت کودکان استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز اذعان داشت: روش اجرای مبتنی بر مدیریت نظام سلامت و چارچوب اساسی نظام ارائه مراقبتهای سطحبندی خدمات به شرح مردم، مراقبین سلامت و بهورزان، پزشک خانواده و متخصص و فوق تخصص است.
آغاز بهکار کمپین اطلاعرسانی بسیج کنترل فشار خون در استان آذربایجانشرقی
وی با تاکید بر اینکه اهداف کلی بسیج فشار خون افزایش نسبت شناسایی و شروع مراقبت و درمان بیماران پرفشار خونی، افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس است، گفت: اهداف اختصاصی این بسیج نیز اندازهگیری فشار خون افراد ۳۰ سال و بالاتر به میزان ۵۰ درصد یا تقریباً ۲۰ میلیون نفر، شناسایی افراد با احتمال ابتلا به فشار خون بالا تقریباً ۲ میلیون نفر، شروع مراقبت فشار خون در افرادی که در اندازهگیری فشار خون بالا داشتهاند به میزان ۵۹ درصد با تقریباً یک میلیون نفر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ابراز کرد: افزایش نسبی آگاهی افراد ۳۰ سال و بالاتر از عوامل خطر اصلی فشار خون بالا، پرهیز از مصرف نمک و کم تحرکی چاقی و اختلال چربی را منجر خواهد شد. وی تاکید کرد: همه افراد ۳۰ سال و بالاتر ایرانی ساکن در کشور و بیماران کلیوی و زنان باردار در همه گروههای سنی باید اطلاعات فشار خون را در این سامانه نشان دهند. دکتر صومی اضافه کرد: تعریف گروه هدف ۳۰ سال و بالاتر، شامل فردی است که تاریخ تولد او قبل از سال ۱۳۶۸ باشد که باید در تاریخ مقرر به پایگاههای برنامه ملی مراجعه کنند.رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به تشکیل ستاد استانی طرح بسیج فشار خون در آذربایجانشرقی، خاطرنشان کرد: این طرح از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۵ تیرماه اجرا شده و از تاریخ ۲۷ اردیبهشت تا ۱۷ خرداد ماه فاز اطلاعرسانی و از ۱۸ خرداد تا ۱۵ تیرماه فاز غربالگری را خواهد داشت.
تمامی واحدهای دانشگاهی اعم از بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی دولتی و غیر دولتی در بسیج ملی فشار خون بالا فعال خواهد شد
دکتر عباسعلی درستی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در ادامه این جلسه از اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در تمامی واحدهای دانشگاهی اعم از بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی خبر داد و گفتند: با توجه به این که دیابت و فشار خون از علل اصلی مرگ و میر به شمار میآیند، غربالگری مبتلایان و کنترل این بیماریها اهمیت زیادی دارد. دکتر درستی در تشریح فاز اجراگفتند: کلیه واحدهای دانشگاه اعم از خانه های بهداشت ، مراکز بهداشت و بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی غیر دانشگاه خانه های بهداشت کارگری و کلینکها و داروخانه ها و... در این بسیج ملی که امکان فعال شدن باشد فعال خواهد شد وی اضافه کرد در مکان های پر تردد سطح شهر پایگاه های مستقر خواهد شد که با پرسنل آموزش دیده ودارای کارت شناسایی و تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری تعریف شده از تاریخ 18/03/98 شروع خواهد کرد. وی درپاسخ به سوال خبرنگار که پس از شناسایی چه اقداماتی انجام خواهد شد گفتند: افراد شناسایی شده در سامانه سیب وارد شده و در مجموعه مداخلات اساسی بیماریهای غیر واگیر در نظام مراقبت های بهداشت اولیه (ایراپن) قرار میگیرد و هر یک ماه یک بار توسط بهورزان و مراقبین سلامت و هر سه ماه یک بار توسط پزشک مربوطه بصورت رایگان کنترل خواهد شد |
|
نقش رسانه در آگاه سازی مردم کمتر از سیستم ارایه خدمات بهداشتی درمانی نیست
دکترسید جمال حسینی اقدم ، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: آنچه بدهی است اغلب مشکلات عمده سلامت و بیماریهای جهان امروز بیماریهای غیر واگیر بوده و ارتباط بسیار نزدیک با اصلاح سبک زندگی انسان دارد و بااصلاح تعداد معدودی از رفتار های فردی و اجتماعی مانند : ترک سیگار ، کنترل استرس ، بهبود تغذیه و تحرک ورزشی خواهد توانست از ابتلای به اغلب بیماریهای غیر واگیر (فشار خون بالا ، دیابت و پوکی استخوان و...) را به حداقل برساند که در این میان نقش رسانه ها در آگاه سازی مردم و کمک به ارتقاء سلامت جامعه کمتر از سیستم ارایه خدمات بهداشتی درمانی نیست
|
|
اجرای طرح خود اظهاری فشار خون از 18 خرداد ماه در آذربایجان شرقی
مدیرگروه بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز از اجرای طرح خود اظهاری فشار خون از 18 خرداد ماه خبر داد و گفت: این سامانه برای غربالگری افراد بالای 30 سال طراحی شده و امکان وارد کردن اطلاعات پس از کنترل فشار خون توسط خود افراد نیز وجود دارد.
دکتر جبرئیل شعربافی دراین نشست خبری طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا با بیان این مطلب اظهار کرد: مشمولان میتوانند با مراجعه به آدرس اینترنتی salamat.jov.ir شماره ملی، شماره موبایل و تاریخ تولدشان را وارد سامانه کرده و عدد فشار خونشان را پس از کنترل در سیستم ثبت کنند.
وی ادامه داد: در صورت بالا بودن فشار خون، سامانه از شما میخواهد تا فشار خونتان را برای بار دوم نیز کنترل و وارد کنید و در صورت مشکوک بودن فرد به ابتلا به فشار خون بالا، پیامکی مبنی بر مراجعه به مراکز بهداشتی -درمانی برای کنترل بیماری ارسال و اطلاعات وارد شده به اطلاعات پرونده سلامت افراد، اضافه میشود.
وی گفت: برپایی کمپینهای مختلف مانند کمپین نمک را از سر سفره جمع کنیم از جمله اقدامات انجام شده برای کنترل بیماریهای غیرواگیر مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی است.
گفتنی است درپایان نشست خبری از حاضرین بصورت نمادین کنترل فشار خون انجام شد. |
|