مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت تاکید کرد: ارتقاء سلامت و غربالگری، مدیریت اولیه بیماریهای سرپایی توسط پزشکان و ارجاع به حوزههای تخصصی در تمامی گروههای سنی جزو اولویتهای مرکز سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت است
دکتر حامد برکاتی در حاشیه همایش آموزشی - توجیهی همکاری بین دستگاهی در مشاورههای هنگام ازدواج در گفت وگو با روابط عمومی بهداشت استان آذربایجان شرقی آذربایجان شرقی، اظهار کرد: مرکز سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، متشکل از هفت اداره بوده و با توجه به وجه تسمیه آن، خدمات ارایه شده در این مرکز از دوران نوزادی تا پایان عمر را شامل میشود.
وی با اشاره به بخشهای مختلف ساختار گروه سنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس گفت: نوزادان (۲۸ روزگی)، کودکان (یک ماهگی تا پنج سالگی) نوجوانان و جوانان (شش الی ۲۹ سالگی) و مدارس، میانسالان (۳۰ الی ۶۰ سالگی) و سالمندان (۶۰ سالگی تا پایان عمر) جزو گروههای هدف این مرکز به شمار میآیند.
وی افزود: اداره سلامت مادران و اداره سلامت باروری نیز از دیگر بخشهای این مرکز بوده و عمدهترین هدف این اداره نه پیدا کردن بیمار؛ بلکه ارتقاء و حفظ سلامت است.
برکاتی، غربالگری را از دیگر اقدامات اداره کل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس عنوان کرد و افزود: در این طرح بستههای خدماتی یکسانی به کودکان یک الی دو ماهه و بستهای نیز برای کودکان دو ماهه الی پنج ساله ارایه میشود و بستههای پزشکی و غیرپزشکی نیز جدا هستند.
وی گفت: میانسالان، سالمندان، مادران و سلامت باروری نیز از دیگر گروههای هدف بستههای خدمات غربالگری این مرکز به شمار میآیند.
وی بیان کرد: با طراحی بستههای خدماتی، روند رشد کودک ارزیابی و در هر بار ویزیت خدمات ارتقاء تکامل نیز به خانوادهها و کودکان ارائه و کودکان مبتلا به اختلالات تکاملی و رشدی شناسایی میشوند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به بستههای خدماتی میانسالان بیان کرد: این بستهها شامل توصیههایی در خصوص فعالیتهای فیزیکی و تغذیه بوده مشکلات سلامتی سالمندان مانند فشار خون و دیابت پایش میشود.
وی افزود: طراحی بسته خدمت برای نوزاد و مادر به طور کامل بر عهده این دفتر است، اما در طراحی بسته خدمت سایر گروههای سنی مانند سلامت روان میانسالان، بیماریهای غیرواگیر، دیابت، فشار خون سایر ارگانها نیز همکاری میکنند.
وی با اشاره به دورههای مراقبتی تعریف شده برای سنین مختلف، اظهار کرد: دوره مراقبتی بارداری برای مادران، شش بار، برای کودکان ۱۶ بار و برای نوجوانان و میانسالان هر سه سال یک بار بوده و ۱۰ بار مراقبت نیز برای این گروه سنی تعریف شده است.
برکات تاکید کرد: تمامی این اقدامات و خدمات با همکاری درون و برون بخشی محقق شده و بین بخشی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه آموزشهای حین ازدواج از سال ۷۲ و به صورت دو ساعت شروع شده است، گفت: از سال 91 این طرح به مدت شش ساعت به صورت پایلوت در حال اجرا و در سال ۹۶ تصمیم به اجرای آن در سطح کشور گرفته شد.
وی خاطرنشان کرد: نامه این طرح در سال ۹۶ به امضای وزیر بهداشت رسید به روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد تا کلاسها را با توجه به الگوی دانشگاه پایلوت برگزار کنند.
گفتنی است : همایش آموزشی - توجیهی همکاری بین دستگاهی در مشاورههای هنگام ازدواج که بیست و هفتم شهریور ماه 1398 به میزبانی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.
|