5- روش هاي سالم سازي خانگي آب

پيوست 5 

 

جوشاندن

كلر آزاد و ذخيره در ظروف اصلاح شده

تصفيه و لخته سازي شيميائي+ضدعفوني با كلر

ضدعفوني با آفتاب با اشعه UV+ حرارت

ضدعفوني با آفتاب با حرارت تنها

ضدعفوني با UV با لامپ

كيفيت موردنياز آب براي تصفيه شدن

بدون

كدورت پائين  (<30NTU) آب كدر قبل از تصفيه

بدون

كدورت پائين  (<30NTU)    آب كدر قبل از تصفيه

بدون

كدورت پائين  (<30NTU)    و حلال هاي با قدرت جذب پائين UV

باقيمانده ضدعفوني كننده

خير

بلي

بلي

خير

خير

خير

تغييرات شيميائي در آب

خير

بلي ممكن است باعث مزه و بوي بد شود

بلي ممكن است باعث مزه و بوي بد شود

خير

خير

خير

توانائي رشد مجدد ميكروبي در آب تصفيه شده

بلي با ذخيره آب بيشتر از 2-1 روز

خير تا كمي اگر كلر باقيمانده حفظ شود

خير تا كمي اگر كلر باقيمانده حفظ شود

بلي با ذخيره آب بيشتر از 2-1 روز

بلي با ذخيره آب بيشتر از 2-1 روز

بلي با ذخيره آب بيشتر از
2-1 روز

سطح مهارت و آساني براي مصرف

مهارت پائين آسان براي مصرف

مهارت پائين آسان براي مصرف با آموزش

نياز به آموزش متوسط

مهارت پائين آسان براي مصرف

مهارت پائين آسان براي مصرف با آموزش

نياز به آموزش متوسط

در دسترس بودن مواد موردنياز

به يك منبع سوخت نيازمند است

نيازمند به منبع كلر آزاد يا مولد كلر و منابع ظروف ذخيره آب سالم

نيازمند به يك منبع مخلوط كننده شيميائي

نيازمند بطريهاي پلاستيكي و سطوح تيره

نيازمند بطريهاي سياه يا ظروف آشپزي و يك منعكس كننده خورشيدي يا خوراكپز خورشيدي

نيازمند بخشهاي اولترويونه   و(UV)جايگزيني لامپها و منبع مطمئن برق

پذيرش

بالا

بالا تا متوسط

بالا تا متوسط

بالا تا متوسط

بالا تا متوسط

بالا

طول مدت زمان تصفيه

دقايق تا چندين دقيقه

چندين دقيقه

چندين دقيقه

ساعتها (آفتابي) تا روزها (ابري)

ساعتها (آفتابي) تا روزها (ابري)

ثانيه ها تا دقايق وابسته به حجم آبي كه بايد تصفيه شود و طراحي رآكتور

 بیماریهای منتقله از آب و غذا