نان سنگك در فرهنگ ايراني از جايگاه والايي برخودار است و اين نان كه در صدر نان هاي ايراني قراردارد از آرد تقريبا كامل و سبوس دار تهيه شده و همچنين از ديگر ويژگي هاي خوب آن طعم، بو، عطر و مغذي بودن و قابليت خوب سيركندگي آن است. نان سنگك به دليل دارا بودن مقدار زيادي فيبر و سهل الهضم بودن بسيار مورد توجه متخصصان تغذيه قرار دارد.
شيوه پخت سنتي اين نان و شكل و طعم متمايز آن از ساير نان ها وهمچنين مصرف نان هاي سبوس دار موجب افزايش جذب مواد مغذي،كاهش كلسترول خون،جلوگيري از چاقي مفرط،وتامين پروتئين و ويتامين هاي مورد نياز بدن سبب شده، نان سنگك در فرهنگ و سفره ايراني ارزش بالايي يافته و يكي از مهم ترين نان ها به خصوص براي صرف صبحانه باشد. براي ادامه مطلب لينك زيررا دانلود كنيد.
دكتر حامد پورآرام
دفتر بهبود تغذيه جامعه
معاونت بهداشت
وزارت بهداشت،درمان وآموزش پزشكي