چگونه ارزش تغذيه اي فست فود را افزايش دهيم
منظور از فست فود غذای آماده ای است که معمولاً بدون قاشق، چنگال و بشقاب و عمدتاً به شکل ساندویچی سرو مى شود و غذاى انگشتى به حساب مى آيد. فست فودها یا غذاهای آماده، غذاهایی هستند كه خیلی آسان و سریع تهیه می شوندو شامل پیتزا، انواع ساندویچ، هات داگ، چیپس، پنیر، مرغ سرخ كرده ،ناگت مرغ به همراه سیب زمینی سرخ كرده و... مي باشند.
مصرف بي رويه فست فود ها مي تواند مشكلاتي را براي سلامت ايجاد كند. چاقی و اضافهوزن، بیماریهای قلبی و عروقی و اختلالات گوارشی و کبد از عوارض مصرف اين مواد می باشد زیرا اين نوع غذاها با كالرى، نمك و چربى به ویژه اسید چرب اشباع بالا و ويتامين و مواد معدنى اندك، در دراز مدت خطر ابتلا به فشارخون بالارا افزايش ميدهند. نانهاي مورد استفاده درغذاهاي آماده نيز غالبا" بدون سبوس است که منجر به کاهش دریافت فیبر مورد نیاز بدن می شود.اين غذاها معمولا داراي نمك زيادي هستند. ، نمك به عنوان طعم دهنده، نگهدارنده (به علت خاصيت ضد باكتريايي) و پيوند دهنده ذرات گوشت عمل مي كند. جذب كلسيم در بدن با مصرف زياد اين غذاها به علت نمك بالاي آنها كم شده و فرد درمعرض كمبود كلسيم قرار مي گيرد.
با بكارگيري روش هايي مي توان فست فودي مصرف كرد كه ارزش تغذيه ايي بيشتري داشته باشند . بعنوان مثال:
از ميوه ها و سبزيهاي سالم و تازه ( گوجه فرنگي ، خيار،كاهو،كلم ،فلفل دلمه اي) همراه با آنها استفاده نماييد. مصرف مقادیر مناسب اين مواد می تواند ویتامین ها واملاح مورد نياز بدن تامین نموده و فيبرموجود درآنها با كاهش جذب چربي ازاضافه وزن وچاقي پيشگيري مي كند.
انواع سس ها و پنیر پیتزا مملو از چربی است . بجاي سس مايونز از سس گوجه فرنگي كه چربي كمتري دارد استفاده كنيد. اصرار نداشته باشيد كه ميزان پنير پيتزا زياد باشد. به اين ترتيب چربي كمتري مصرف مي كنيد.بجاي سيب زميني سرخ شده هم مي توان از سيب زميني تنوري استفاده كرد.
مصرف نوشـایه های گازدار کولا را به حداقل مقدار برسانيد. به جاي نوشابه هاي گازدار از آب، دوغ های کم نمک و بدون گاز يا انواع آب ميوه طبيعي وتازه استفاده نمایيد.
مريم زارعي ، كارشناس ارشد دفتر بهبود تغذيه جامعه
معاونت بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي
براي ادامه مطلب لينك زيرا دانلود كنيد.