1 – مواد غذايي را كاملاً بپزيد – تمام قسمتهاي غذا بايد حداقل تا دماي 70 درجه سانتيگراد حرارت ببيند. از غذاهاي نپخته استفاده نكنيد. مگر آنكه بتوان آنها را پوست كند يا از پوستش خارج نمود.
2 – غذاي پخته شده را فوراً ميل كنيد – زماني كه غذاي پخته شده در درجه حرارت اتاق خنك ميشود، باكتريها شروع به رشد مي كنند. هرچه فاصله زماني بين پخت غذا و مصرف آن بيشتر باشد، احتمال آلودگي بيشتر مي شود. زماني كه بين پخت غذا و مصرف آن فاصلهاي وجود دارد. (مانند حالتي كه در رستورانها يا اغذيه فروشيها وجود دارد) بايد غذا تا زمان سرو كردن در درجه حرارت 60 درجه سانتيگراد يا بيشتر و بر روي اجاق نگهداشته شود.
3 – مواد غذايي پخته شده را بدقت نگهداري كنيد – (يخچال) يا يخدان در دماي كمتر از 10 درجه سانتيگراد يا در دماي 60 درجه سانتيگراد يا بيشتر) غذاي پخته شده اي كه مصرف نشدهاند و در جايي نگهداري شدهاند براي استفاده جديد بايد پيش از مصرف مجدد، كاملاً داغ شوند. غذايي كه براي نوزادن تهيه ميشود بايد بلافاصله مصرف شود و هرگز براي استفاده مجدد نبايد ذخيره و نگهداري شود.
4 – غذاي پخته شده را كاملاً حرارت دهيد – حرارت دادن كامل غذا بهترين راه براي حفاظت در برابر باكتريهايي است كه امكان دارد در طي نگهداري ماده غذايي در آن رشد كرده باشند (در درجه حرارت پايين، رشد باكتريها آهسته مي شود ولي از بين نميرود). حرارت دادن مجدد مواد غذايي بدين معناست كه تمام قسمتهاي ماده غذايي حداقل به درجه حرارت 70 درجه سانتيكراد برسد. در حالي كه غذا داغ است آن را ميل كنيد.
5 – از تماس مواد غذايي خام و پخته جلوگيري كنيد – غذاي سالم پخته شده حتي اگر تماس اندكي با غذاي خام داشته باشد، ممكن است آلوده شود. اين حالت انتقال آلودگي ميتواند هم به صورت مستقيم (تماس ماهي خام با غذاي پخته شده) يا غير مستقيم (غذاي پخته شده بر روي تخته برشي كه قبلاً ماهي خام بر روي آن بريده شده است قرار گيرد يا با چاقوي مربوطه بريده شود) رخ دهد.
6 – مكرراً دستهايتان را بشوئيد – پيش از شروع به تهيه غذا و پس از هربار وقفه در اين امر (بويژه اگر از توالت استفاده كردهايد يا فرزند خود را شستهايد) دستهاي خود را كاملاً بشوئيد. دستهاي خود را پس از آماده كردن غذاهاي خام همچون ماهي يا خرچنگ (حلزون صدفدار) بشوئيد.
7 – تمام سطح آشپزخانه را تميز نگهداريد. از آنجا كه مواد غذايي براحتي آلوده ميشوند، هر سطحي كه براي آماده سازي مواد غذايي استفاده ميشود بايد كاملاً پاكيزه باشد.هر تكه يا ريزه مواد غذايي ميتواند منبع بالقوهاي براي باكتريها باشد. پارچههايي كه براي شستن يا خشك كردن سطوح آماده سازي مواد غذايي مورد استفاده قرار ميگيرند بايد هر روز تعويض و جوشانده شوند. پارچههاي مورد استفاده براي پاك كردن كف زمين بايد هر روز شسته شوند.
8 – از آب سالم استفاده كنيد. استفاده از آب سالم براي تهيه غذا به همان اندازة مصرف شرب آن اهميت دارد. اگر شكي به سالم بودن آب داريد، آب را پيش از افزودن مواد غذايي كه بعداً پخته نخواهند شد يا آبي كه براي تهيه يخ استفاده مي شود را بجوشانيد. بالاخص در مورد آب مصرفي براي تهيه غذاي نوزادان مراقب باشيد.
9 – مواد غذايي كنسرو شده، خشك شده و اسيدي بايد سالم باشند.