نام سند |
کنترل بهداشتی هوا |
نگارش |
دکتر منصور غیاثالدین |
تاریخ صدور |
1396 چاپ سوم |
نام کامل فایل |
آلودگی هوا: منابع، اثرات و کنترل |
شرح سند |
کتاب آلودگی هوا- موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران |
نویسنده / مترجم |
دکتر منصور غیاثالدین |
آلودگی هوا به 2 بخش آلودگی هوا در محیطهای بسته و آلودگی هوا در محیط های باز شهری تقسیم می شود. لذا جهت اجتناب از اثرات نامطلوب آلودگی هوا در هر دو محیط بسته و باز لازم است احتیاطات لازم به شرح زیر مورد توجه قرار گرفته و رعایت گردد.
در فضاهاي بسته :
تهويه و تعويض هواي محيطهاي بسته (محيط كار و مسكوني) ضروري است.
از به كار بردن وسايل گرمايي و پخت و پز نامناسب و فاقد دودكش در محيطهاي بسته جداًَ خودداري شود.
تعويض هواي محيطهاي بسته در ساعات طولاني شب و به هنگام استراحت و روشن بودن وسيله گرمايي بسيار حياتي است.
از استعمال دخانيات در فضاهاي بسته محيط كار و منازل جداًَ پرهيز شود.
براي دستگاههاي حرارتي در محيط كار و منازل و وسايل پخت و پز از مناسبترين سوخت كه آلودگي كمتري توليد مي كند استفاده شود.
توجه شود كه وسيله گرمايش و پخت و پز چنانچه هواي كمتري دريافت كند احتراق ناقص گرديده و آلودگي بيشتري توليد خواهد كرد.
در صورت بروز مسموميت با مونوكسيد كربن ناشي از سوخت بلافاصله مصدوم به هواي آزاد منتقل گردد.
چنانچه مسموميت حاد و شديد باشد، استنشاق هواي آزاد و تنفس مصنوعي ضرورت دارد.
در فضاهاي باز :
كاهش فعاليت بيماران قلبي و ريوي و مبتلا به آسم در فضاهاي باز و آلوده شهري
خودداری از انجام فعاليتهايي كه منجر به افزايش آلودگي هوا مي گردند مثل آتش زدن و سوزاندن لاستيك و ....
استفاده از ماسك (مخصوصاًَ براي بيماران تنفسي)
كاهش استفاده از وسايط نقليه شخصي و استفاده از وسايل همگاني و همپيمايي
تنظيم موتور خودروها